Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Dit zijn de beste iPhone-apps van 2016 volgens Apple

08-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
08-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het is weer december en dat betekent, naast het optuigen van de Kerstboom, dat het weer tijd is voor de vele jaaroverzichten. Je hebt vast al een melding gehad dat er op Facebook een video over jouw jaar klaar staat. En Apple heeft bekend gemaakt wat de beste apps van 2016 zijn. Die zetten we even voor je op een rijtje.

Beste iPhone app: Prisma

Met Prima kun je je foto’s bewerken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram, gaat deze app echter veel verder dan een simpel kleurenfiltertje. Door gebruik te maken van slimme algoritmes kun je je foto omtoveren in een waar kunstwerk. De app was rond de release zo populair dat de servers van Prisma het moeilijk kregen. Qua populariteit dus sowieso een terecht winnaar!

Prisma

Je kunt Prisma gratis downloaden uit de App Store.

Beste iPhone game: Clash Royale

De kans is groot dat je ergens op je iPhone wel eens een advertentie hebt zien langskomen voor de game Clash Royale, want de makers hebben heel veel geld in de marketing gestoken. Dat heeft gewerkt, want ze halen dit jaar de titel van ‘Beste iPhone game’ in huis.

Het is een strategiespel dat werkt met kaarten, waarbij je moet proberen om de koning van de vijand van zijn kroon te stoten. Maar uiteraard moet je ook jezelf zien te verdedigen. Het spel heeft een online modus waarmee je kunt samenwerken met vrienden en verdient geld met in-app-aankopen.

Clash Royale

Je kunt Clash Royale gratis downloaden uit de App Store.

Grootste doorbraak: Pokémon Go

Je kunt de keuzes van Apple voor beste app en game misschien betwisten, maar die voor de grootste doorbraak niet. Pokémon Go was de hype van 2016! In juli gingen groepen mensen massaal de straat op om Pokémon te vangen. Het spel creëerde een fenomeen dat we nog nooit eerder hadden gezien bij een game.

Het spel was vrij snel over zijn hoogtepunt heen, maar heeft nog steeds een (kleinere) groep trouwe fans. Binnenkort komen er 100 nieuwe Pokémon beschikbaar. Misschien een leuke aanleiding om het weer eens te spelen.

Pokémon Go

Je kunt Pokémon Go gratis downloaden uit de App Store.

En dit zijn de andere beste iPhone-app volgens Apple

  • Memrise: Een app om vreemde talen te leren, een beetje vergelijk met Duolingo.
  • Bear: Een simpele notitie-app.
  • Hyper: Houd je van grappige video’s die viral gaan op internet, dan is Hyper een handige app. Daarin worden ze elke dag verzameld.
  • Folioscope: Maak zelf animaties door door tekeningen te bladeren.
  • MSQRD: Vergelijkbaar met de Lenzen uit Snapchat: je kunt maskers en filters over je gezicht leggen.
  • Day One: Makkelijk en snel een digitaal dagboek bijhouden? Dat kan met deze app.
  • bunq: Een bank waarbij je enkel kunt bankieren via de app.
  • 8fit: Fitness-app met workouts en voedingsdvies.
  • V for Wikipedia: App waarmee je toegang krijgt tot Wikipedia.
Deel dit artikel