T-Mobile blog Founders blog
beste iphone
Overzicht Mobiel

De beste iPhone voor jou? Zo koop je de juiste!

04-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je een nieuwe iPhone? Begrijpelijk. De telefoons van Apple zijn vernieuwend, zien er goed uit en werken heel fijn. Maar welke iPhone moet je kopen? Wij helpen je met kiezen.

Wat is de beste iPhone?

Bij iPhone modellen is er voor ieder wat wils. Wil je vooral goede foto’s maken? Dan is het ontwerp misschien minder belangrijk. Wil je het beste scherm? Dan hoeft je iPhone misschien niet heel klein te zijn. Zo zie je maar weer: de beste iPhone verschilt per persoon. Wij helpen je te ontdekken welke jouw beste keuze is!

beste iphone camera

De beste grote iPhone: de iPhone 13 Pro Max 

De iPhone 13 Pro Max is de grootste iPhone van dit moment. De telefoon valt vooral op door het grote, verbeterde scherm. Dit display heeft een riant formaat van 6,7 inch. Dankzij OLED-technologie is het ook nog eens heel helder, waardoor het ook goed af te lezen is in de zon.

De iPhone 13 Pro Max laat bovendien goede contrasten zien. Daarnaast heeft de telefoon de ProMotion-techniek. Hiermee ververst het scherm met maximaal 120 beelden per seconde. Scrollen over websites gaat soepel en snel, net als het spelen van mobiele games. En als je een stilstaand beeld bekijkt, schakelt het scherm automatisch weer terug naar een lagere resolutie. Slim toch?

iPhone 13 Pro Max

De iPhone 13 Pro Max is de beste iPhone als je een zo groot en goed mogelijk scherm wilt. Stel snel je favoriet samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Pro Max Zwart Apple iPhone 13 Pro Max Goud Apple iPhone 13 Pro Max Zilver Apple iPhone 13 Pro Max Blauw Apple iPhone 13 Pro Max Groen

De beste iPhone om foto’s te maken: de iPhone 13 Pro en de Pro Max

De iPhone 13 Pro heeft een camera van 12 megapixel met een telelens, groothoek en een ultragroothoek. Het bijzondere? Het camerasysteem is flink vernieuwd en verbeterd. Drie camera’s maken foto’s in 12 megapixel. De onderdelen in deze camera’s zijn flink verbeterd. Zo vangt de ultragroothoeklens 92% meer licht op. Ideaal als je foto’s wilt maken bij weinig licht. Slimme HDR 4 is verder een handige functie voor de iPhone 13 Pro (Max). Hierbij past de camera per persoon op een foto de contrasten en belichting aan.

Ook bijzonder voor de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max is de LiDAR-scanner. Die kan in een straal van vijf meter diepte inschatten. Bruikbare informatie voor de camera-app om altijd de juiste instellingen voor je te hebben. Deze scanner zorgt er ook voor dat je in nachtmodus portretten kunt schieten. Een extra hulpmiddel is macrofotografie: scherpstellen op een afstand van twee centimeter. Zo kun je dus de mooiste bloemen en zelfs de kleinste vlinders op camera krijgen.

iPhone 13 Pro

Scherpstellen, fotograferen in het donker en prachtige portretten. Ga voor de iPhone 13 Pro!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Pro Goud Apple iPhone 13 Pro Zwart Apple iPhone 13 Pro Blauw Apple iPhone 13 Pro Groen

De beste iPhone voor alledaags gebruik: de iPhone 13

Zoek je een fijne telefoon voor dagelijks gebruik? Dan zit je bij de iPhone 13 meer dan goed. Allereerst heeft deze telefoon een lange batterijduur. Bij de iPhone 13 is de batterijcapaciteit flink verbeterd ten opzichte van eerdere iPhone modellen. Zo kun je met deze batterij ongeveer negentien uur aan video’s afspelen. Ter vergelijking: bij de iPhone 12 is dat zeventien uur. Met het platte design ligt de telefoon verder makkelijk in de hand. De telefoon werkt zuinig dankzij de effectieve A15 Bionic processor in combinatie met iOS 15.

iPhone 13

Kies de iPhone 13: een fijne, gemakkelijke telefoon met goede batterijduur.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Rood Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

De beste betaalbare iPhone: de iPhone SE

Wil je een betaalbare iPhone? Ontdek dan de iPhone SE. Deze nieuwe telefoon is net zo snel als de iPhone 13 Pro, maar dan met een lekker compact LCD-scherm van 4,7 inch. Hij is geschikt voor 5G internet en is zo klaar voor de toekomst. De derde generatie iPhone SE uit 2022 is al met al een zeer complete telefoon zonder poespas. Dat zie je terug in zijn prijs. Hij is makkelijk te bedienen dankzij zijn compacte formaat. Met Touch ID in de startknop onder het scherm is hij ook nog eens goed beveiligd.

Vergis je niet: de iPhone SE biedt ook een heleboel geavanceerde functies. Zoals TrueTone. Deze technologie zorgt dat het scherm van de iPhone SE zich aanpast aan het omgevingslicht, waardoor het altijd prettig is om te bekijken.

iPhone SE

Betaalbaar? Check. Een prettig design? Check. 5G? Check. Ga voor de iPhone SE.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone SE Zwart Apple iPhone SE Wit Apple iPhone SE Rood

De beste kleine iPhone: de iPhone 13 mini

Fan van wat kleinere telefoons? De iPhone 13 mini heeft een stijlvol design met mooie ronde hoeken. Deze kleine telefoon is de snelste iPhone die je kunt kopen met de nieuwste Apple A15 Bionic processor. Ondanks zijn kleine voorkomen heeft de telefoon toch een groot schermformaat van 5,4 inch. Foto’s maakt hij in 12 megapixel. De batterijduur is verbeterd ten opzichte van de iPhone 12 mini en dat maakt dit de beste iPhone als je een kleine, handige én moderne smartphone zoekt die de hele dag voor je klaarstaat.

iPhone 13 mini

Klein maar fijn: ga voor de snelle iPhone 13 mini met zijn strakke ontwerp en goede batterij.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 mini Zwart Apple iPhone 13 mini Blauw Apple iPhone 13 mini Groen

Twijfel je nog welke iPhone je moet kopen? Lees de reviews

Iedere telefoon heeft zijn eigen opvallende kenmerken en specificaties. Krijg je keuzestress door alle mogelijkheden? Geen paniek, in onze blogs lees je nog een rustig alle voordelen van de verschillende telefoons. Zo weet je welke iPhone je moet kopen. Lees bijvoorbeeld de mening van verschillende kenners in dit overzicht van iPhone 13 reviews.

Keuze gemaakt? Koop dan direct je iPhone met mobiel abonnement!

Deel dit artikel