Het is toch een beetje traditie in de donkere dagen voor kerst: Kerstfilms kijken met het hele gezin of gewoon lekker in je eentje, met een grote beker ijs of warme choco binnen handbereik. Even spieken in de TV-gids wanneer alle kerstklassiekers dit jaar op TV komen hoeft anno 2019 niet meer. Via streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland ligt het hele aanbod aan kerstfilms direct onder de knop van je afstandbediening. Zonder reclame en pauzeren en afspelen wanneer jij dat wil.

De beste kerstfilms supersnel streamen

Supersnel internet? Glasvezel!

Woon jij in Den Haag en wil jij supersnel internet (tot 1 Gbit/s) in huis? Neem glasvezel! Op deze pagina lees je er alles over.

Glasvezel in den Haag
Maar welke goede kerstfilms vindt je zoal op de drie populairste streamingdiensten van Nederland? We stelden een lijstje voor je samen met de beste kerst-klassiekers en een aantal aantrekkelijke nieuwkomers. Kom je er met je huisgenoten niet uit welke film er vanavond op gaat? Gelukkig kun je al deze films ook streamen op je tablet of smartphone. Doe je dat met veel mensen tegelijk? Regel dan voor het einde van het jaar een abonnement op T-Mobile glasvezel. Met 1Gbit/s up- en downloaden kijkt dan niemand nog TV met hapering!

Klaus

Klaus (2019) is een gloednieuwe animatiefilm van de Spaanse regisseur Sergio Pablos die dit jaar exclusief op Netflix verschijnt. Het verhaal draait om een postbode in het verre noorden die bevriend raakt met een oude kluizenaar die speelgoed maakt (Klaus). Via diverse omwegen zijn we getuige van de onstaansgeschiedenis van de Kerstman in dit hartverwarmende verhaal waarin goed doen voor een ander de centrale boodschap is.

Kijk op Netflix

Noelle

Nog een nieuwe kerstfilm die exclusief op je TV, tablet of smartphone te zien is: in Noëlle (2019) zien we Anna Kendrick (Pitch Perfect) als Noëlle, dochter van de kerstman die haar incompetente broer Nick (Bill Hader) probeert klaar te stomen als nieuwe kerstman. Dat plan faalt aan alle kanten, maar Noëlle stelt alles in het werk om te zorgen dat kerst dit jaar toch door kan gaan. Met veel hilariteit tot gevolg.

Kijk op Disney+

Kerst met de Kuijpers

Ook Nederlandse kerstfilms zijn de laatste jaren in opkomst. Nieuw is echter de kerst-sitcom: Een comedyreeks rondom de feestdagen in de vorm van Kerst met de Kuipers (2018). In deze 5-delige comedyserie op Videoland schittert een Nederlandse sterrenkast van o.a. Jeroen Spitzenberger (Alles is Liefde), Ronald Goedemondt (Sluipschutters), Henriette Tol (Westenwind) en Eva van der Gught (Iedereen Beroemd).

Het verhaal draait om moeder Marja (Tol) die onverwacht haar hele gezin over de vloer krijgt voor een “gezellig samenzijn met kerst”. Dat loopt, zoals in elke familie, natuurlijk compleet anders dan gepland. Knap geacteerde dramaserie met de nodige dosis humor.

Kijk op Videoland

A Christmas Prince

Voor de liefhebbers van The Princess Diaries-frenchise met Anne Hathaway (2001) besloot Netflix het succes van dit soort films in 2018 nog eens dunnetjes over te doen met A Christmas Prince. Het verhaal is bekend: gewoon Amerikaans meisje ontmoet knappe, Europese prins op prachtige locatie. Oscars of street cred gaat deze film niet halen, maar wat zou het als je anderhalf uur gedachteloos kunt wegzwijmelen bij dit moderne kerstsprookje. Ook leuk om samen met de hele familie te kijken.

Kijk op Netflix

Love Actually

Misschien wel de allerbeste rom-com ooit gemaakt en zeker één van de beste kerstfilms ooit gemaakt: Love Actually (2003). In deze film komen de verschillende verhalen van gezinnen, stellen, singles, politici en kinderen samen in hun gezamenlijke plannen voor de kerst. Buiten de indrukwekkende cast van de allerbeste Britse acteurs en actrices zoals Emma Thompson, Hugh Grant, Laura Linney, Colin Firth, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Keira Knightley, Alan Rickman, Bill Nighy en Rowan Atkinson, is de soundtrack van deze film subliem. Genieten met een warm gevoel van binnen.

Kijk op Netflix

Home Alone 1 & 2

Nog zo’n klassieker die niet mag ontbreken op het jaarlijkse lijstje van kerstklassiekers: Home Alone I en II (1990, 1992). Kevin McCallister (Macaulay Culkin) mist tot twee keer toe het vliegtuig waarmee de rest van zijn familie op kerstvakantie vertrekt. In deel I betekent dat dat hij thuis het rijk voor zichzelf alleen heeft, in deel II belandt hij zelfs in het prachtige Plaza Hotel in New York. Maar echt leuk wordt het pas als hij twee inbrekers moet wegjagen met een listig plan zoals alleen een Amerikaanse 8-jarige in de jaren 90 had kunnen bedenken. Met veel slime, vuurwerk en een VHS-recorder dus.

Kijk op Disney+

Elf

Will Ferrell is een fenomeen en Elf (2003) is misschien wel zijn meest aandoenlijke film ooit. De Amerikaanse comedian speelt in dit verhaal Buddy, die als baby per ongeluk in de zak van de kerstman belandde en op de Noordpool werd opgevoed als elf. Als hij hoort dat hij geen echte elf is, gaat hij in New York op zoek naar zijn echte familie. Dat levert veel dolkomische situaties op, omdat Buddy’s goedgelovige gouden hart nergens minder op zijn plek lijkt als tussen de norse New Yorkers. Gelukkig komt alles uiteindelijk natuurlijk goed.

Kijk op Netflix

The Nightmare Before Christmas

De prachtige animatiefilm The Nightmare Before Christmas was in 1993 haar tijd ver vooruit. Regisseur Tim Burton maakte deze animatie-film nog lang voordat Pixar het genre mainstream maakte. De ouderwetse stop-motion techniek is indrukwekkend en ook het verhaal over Jack Skellington uit Halloween Town, die tevergeefs probeert om het fenomeen ‘kerst’ te introduceren in zijn dorp imponeert. Een lief en duister sprookje, zeker (opnieuw) het kijken waard deze kerstvakantie.

Kijk op Disney+

Supersnel internet? Glasvezel!

Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Blijf op de hoogte
Beeld: Klaus (2019) | Netflix