T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

beste mobiele netwerk
25-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Umlaut: ‘T-Mobile heeft beste mobiele netwerk ter wereld’

25-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

In december werd al bekend dat T-Mobile het beste mobiele netwerk van Nederland heeft. Nu is er nog meer mooi nieuws. Ons mobiele netwerk testte door umlaut in 2020 de hoogste mobile benchmarkscore (962/1000) en is daarmee wereldkampioen! Lees snel verder waarom ons mobiele netwerk het beste is ter wereld.

Over het onafhankelijke onderzoek van umlaut

De uitslag van het onafhankelijke onderzoek van umlaut – ‘Umlaut Connect Mobile benchmark in the Netherlands 2020/2021’ – komt tot stand na uitvoerig onderzoek. De mobiele netwerken van Nederland worden allemaal op alle mogelijke manieren getest. Van binnenshuis tot in de trein en van in de auto tot wandelend.

Volgens experts in de telecomsector gaat dit op een toonaangevende manier. Umlaut voert door middel van rij- en looptesten spraak- en datametingen uit. Ook analyseert het tienduizenden gegevens die via crowdsourcing zijn aangeleverd. Zo ontstaat er een duidelijk en goed beeld van welk mobiel netwerk het beste presteert.

beste mobiele netwerk t-mobile

Daarom heeft T-Mobile het beste mobiele netwerk ter wereld

Netwerken verdienen in dit onderzoek voor allerlei zaken punten. T-Mobile Nederland haalde in de nationale benchmark van umlaut van de beschikbare 1000 punten de meeste: 962. Van alle door umlaut gehouden benchmark onderzoeken in 2020 was dit wereldwijd de hoogste score. Waarin blinkt ons mobiele netwerk uit?

T-Mobile pakt de meeste punten tijdens de beoordeling

Umlaut test mobiele netwerken op bellen, internetten en op data die gebruikers aanleveren. In totaal zijn er 1000 punten te verdienen, waarvan 320 voor bellen, 480 voor internetten en 200 voor ‘crowdsourcing’. T-Mobile pakt met haar ‘outstanding’ mobiele netwerk in totaal de meeste punten, namelijk 962. Dat zijn er meer dan het Zwitserse Swisscom (960) en Sunrise (955), Magenta uit Oostenrijk (955) en KPN (954). Op naar perfectie!

Het beste mobiele netwerk om te bellen

Volgens umlaut heeft T-Mobile het beste mobiele netwerk om te bellen. In steden scoren we 99% op bellen in de auto en zelfs een perfecte 100% voor bellen tijdens het wandelen. Ook in dorpen scoren we 99% voor bellen in de auto. Voor bellen onderweg (in de auto of in de trein) halen we twee keer een 97% score. Daarmee pakken we meer punten dan de andere mobiele netwerken in de wereld.

5G van T-Mobile biedt beste dekking

Dit jaar werd 5G voor het eerst meegenomen in het onderzoek. Goed nieuws: het blijkt dat ons 5G-netwerk verreweg de beste dekking van alle Nederlandse 5G-netwerken heeft. En dat terwijl de 5G-netwerken in ons land al absolute wereldtop zijn. Ons 5G-netwerk komt qua dekking het beste uit de bus in alle categorieën: steden, dorpen, wegen en in de trein. Het heeft landelijke dekking en dat betekent dat ten minste 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied woont.

Trots op ‘wereldkampioen mobiele netwerken’

In december werd al bekend dat T-Mobile voor het vijfde jaar op rij de beste was van Nederland. Na dit lustrum volgt nu de kers op de taart. Het mobiele netwerk van T-Mobile in Nederland is het beste ter wereld, zoals getest door umlaut. Iets om trots op te zijn. Zeker nu meer dan 50 procent van al het mobiele dataverkeer in Nederland via het onze gaat.

Søren Abildgaard, onze CEO: “We zijn meer dan trots dat we twee prijzen hebben ontvangen die onze buitengewone prestaties erkennen: voor de vijfde keer op rij de umlaut test winnen en het behalen van de hoogste score wereldwijd”, vertelt hij. Daar wordt hard voor gewerkt, erkent hij.

“We dagen onszelf elke dag uit om kwaliteit van wereldklasse te leveren en onze klanten het beste van het beste te bieden. Dat we door umlaut – dat bekend staat als toonaangevende mobiele benchmarkorganisatie – onderscheiden worden met deze prijzen betekent veel voor onze organisatie, onze netwerkpartners en voor mij. Zeker nu we meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland afhandelen.”

Felicitaties zijn er van Hakan Ekmen, de CEO Telecommunicatie bij umlaut. “Mijn felicitaties aan T-Mobile voor het winnen van twee awards dit jaar, die van het landskampioenschap in Nederland en het wereldkampioenschap daar bovenop. Met andere woorden: T-Mobile Nederland is wereldwijd het beste in onze test. De umlaut-awards weerspiegelen de voortdurende inspanningen van T-Mobile om hun netwerkprestaties te verbeteren in het voordeel van de gebruikers.”

Sim Only op het beste mobiele netwerk

Kies het type Sim Only abonnement dat bij je past. Zo geniet jij voor een extra lage prijs van het beste mobiele netwerk ter wereld.

T-Mobile SimOnly
Deel dit artikel