T-Mobile blog Founders blog
De beste noise cancelling koptelefoons noise cancelling koptelefoon
Overzicht Entertainment

De beste noise cancelling koptelefoons

16-12-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-12-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een goede koptelefoon en je telefoon geniet je onderweg altijd van de beste films en series. Zo kijk Netflix of Videoland gratis dankzij je Unlimited & Entertainment abonnement. Heb je last van anderen? Je volume omhoog zetten helpt, maar daarmee verhoog je het risico op gehoorbeschadiging. Het is slim om een noise cancelling koptelefoon te halen. Hoe dat werkt en wat de beste keuzes zijn? Je leest het in dit blog.

beste noise cancelling koptelefoons

Drie goede noise cancelling koptelefoons

Er zijn heel wat goede noise cancelling koptelefoons. Dit drie van de beste modellen.

Sony WH-1000XM5

Sony is samen met Bose al jaren verantwoordelijk voor de beste noise cancelling koptelefoons. De Sony WH-1000XM5 is het nieuwste topmodel.

De Sony WH-1000XM5 gebruikt een sterke ruisonderdrukking. Daardoor zonder je je zelfs in een luid vliegtuig even af. Ga je een gesprek met iemand aan? Met de speak-to-chat functie herkent de headset dat je een gesprek voert. De active noise cancellation gaat automatisch uit. De geluidskwaliteit is van een zeer hoog niveau. Films en series die je bijvoorbeeld via Netflix op je Samsung telefoon bekijkt komen zo nog beter tot hun recht. De headset gaat met de noise cancelling ingeschakeld zo’n dertig uur mee.

Bose QuietComfort 45

Een alternatief voor de Sony WH-1000XM5 is de Bose QuietComfort 45. Het verschil met de Bose QuietComfort 45 is klein. Zo behoren beide tot de beste noise cancelling headphones.

Als alternatief voor de Bose QuietComfort 45 kun je ook kiezen voor de Bose 700. Beide headsets zijn nagenoeg gelijk. De Bose QuietComfort 45 heeft een iets langere batterijduur. Deze gaat 24 uur mee. Verder is de headset zeer comfortabel. Een lange vliegreis? Met deze headset op en een goede serie op Videoland weet je zeker dat je daar doorheen komt.

Apple AirPods Pro (2e generatie)

Liever geen overear headset? Met de Apple AirPods Pro (2e generatie) heb je earbuds als de beste noise cancelling koptelefoons. De eerste generatie was al goed, maar dankzij de nieuwe H2-chip in de tweede generatie is de ruisonderdrukking nog beter. Zo hoor je echt niks anders dan je favoriete podcast of muziek wanneer je een wandeling met de oordopjes in maakt.

De Apple AirPods Pro (2e generatie) heeft een batterijduur van zo’n zes uur. Als die op is, laad je hem snel op via het doosje. Nieuw bij de tweede generatie is dat je vanaf de earbuds zelf het volume regelt. Dat hoeft niet meer vanaf je iPhone of Apple Watch. Ook handig: als je naar een concert gaat, wordt het geluid gefilterd naar een lager volume. Daardoor is de kans op gehoorbeschadiging kleiner.

iPhone 14 Pro

Koppel je een koptelefoon aan de iPhone 14 Pro?

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Hoe werkt active noise cancelling?

Bij headphones met noise cancelling hoor je minder geluid van buitenaf. En dat gaat verder dan simpelweg het onderdrukken van ruis. Een headset als deze gebruikt antigeluid. Dat hoor je niet, maar zorgt ervoor dat je andere geluiden wegfiltert. De microfoons in de koptelefoon meet geluid van buitenaf en analyseert dat. Vervolgens wordt dat vertaald naar antigeluid, dat de geluiden onderdrukt. Daarmee geniet je optimaal van het geluid dat via je telefoon, tablet of laptop binnenkomt.

Wat is het voordeel?

Bij een koptelefoon met noise cancelling is het belangrijkste voordeel echt dat je meer rust hebt. Geluid van buitenaf komt niet door. Ook als je niet naar muziek luistert, heb je het voordeel dat je minder omgevingsgeluid hoort. Op werk word je niet afgeleid door het gepraat van je collega’s. Daardoor kun je je beter concentreren. Datzelfde geldt voor in de trein. Met een headset als deze heb je ’s ochtends geen last meer van het geklets van je medepassagiers.

Ook is de noise cancelling koptelefoon een topgadget wanneer je een lange vliegreis maakt. Het lawaai wordt zwaar beperkt. Daardoor is het makkelijker om een dutje te doen. En als je wakker bent: het geluid van de films die worden afgespeeld hoor je een stuk beter.

Earbuds of een koptelefoon?

Tegenwoordig hebben zowel earbuds als een koptelefoon goede alternatieven met noise cancelling. Welke je kiest is helemaal aan jou. Earbuds zitten redelijk stevig, maar soms heb je het gevoel dat ze uit je oor vallen. Ook kan het onprettig zitten.

Traditionele headphones vallen niet snel van je hoofd. Hij is wat dat betreft beter geschikt voor lange sessies. Nadeel is dat je haar erdoor slecht kan gaan zitten. En je oren kunnen warm aanvoelen wanneer je een koptelefoon een tijd op hebt.

Deel dit artikel