T-Mobile blog Founders blog
smart tv apps
Overzicht Thuis

De 10 beste smart tv apps

17-10-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-10-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een smart tv? Je kunt allerlei apps op je tv zetten. Wat zijn de beste smart tv apps? Kom er snel achter, dan haal je alles uit je slimme tv in combinatie met supersnel Glasvezel.

De beste smart tv apps

Je hebt veel smart tv apps om video’s te streamen. Met Glasvezel doe je dat supersnel en vloeiend in 4K en met HDR op je televisie. Maar wist je dat je nog veel meer apps op je tv kan zetten? Dit zijn tien absolute aanraders om binnen te halen.

Netflix

Netflix is als app beschikbaar op je smart tv. Met de app kun je zonder mediabox of dongel kijken naar je favoriete series. Als je televisie het aankan, bekijk je de titels zelfs in 4K met HDR. Dankzij je Glasvezel aansluiting gaat dat zonder vertraging en geniet je met volle teugen. Heb je een T-Mobile Unlimited Entertainment abonnement? Dan is Netflix standaard onderdeel van je abonnement en bespaar je slim.

Videoland

Bij datzelfde abonnement zit ook een abonnement op Videoland. De service behoort zonder twijfel bij de beste smart tv apps. Dankzij de app kun je op je televisie genieten van een lading aan series en films. De service is vooral handig als je ook graag kijkt naar Nederlandse televisieprogramma’s. Die komen vaak eerder op Videoland of zijn zelfs exclusief.

T-Mobile TV App

Met de T-Mobile TV App heb je de mogelijkheid om zonder kabelaansluiting televisie te kijken. Ideaal als je de televisie bijvoorbeeld op de slaapkamer hebt staan. Met de app kun je zonder extra afstandsbediening je favoriete televisieprogramma’s bekijken. Je kunt hem op vier smart-tv’s tegelijkertijd gebruiken zonder extra kosten.

smart tv apps 2022

Disney+

Wil je meer dan alleen Videoland en Netflix? Dan zijn er nog een aantal andere streamingservices. Denk bijvoorbeeld aan Disney+. Op deze service die je op je smart tv downloadt kun je natuurlijk naar alle Disney klassiekers kijken. Maar ook de verschillende films en series rondom Marvel en Star Wars zijn op de service te vinden. Als dat nog niet genoeg is, kent de service met Star+ een grote catalogus aan series.

Apple TV+

Apple TV+ is een andere streamingservice en hoort zeker bij de beste smart tv apps. Dit is een service die vooral op het gebied van kwaliteit hoog scoort. Er zijn echt een aantal fantastische documentaires en series te vinden. Denk dan aan Ted Lasso, Severance en The Morning Show.

Viaplay

Ben je een liefhebber van sport? Met Viaplay kijk je live naar de Formule 1, Premier League, PDC (darts), hockey en Bundesliga. Daarnaast heeft Viaplay films en series. Met de app op je smart tv kun je alles in de hoogste kwaliteit bekijken.

Pathé Thuis

Ben je in de zoektocht naar de beste tv apps vooral geïnteresseerd om films te kijken? Via Videoland, Disney+ en Netflix heb je al veel aanbod. Voor de nieuwste films ben je bij Pathé Thuis aan het juiste adres. Je huurt daar de films, die je dan direct afspeelt op je televisie. Ideaal voor een avondje samen op de bank.

Spotify

Naast de mogelijkheid om videocontent te streamen op je smart tv, zijn er ook nog andere mogelijkheden. Met Spotify stream je je favoriete muziek direct vanaf je televisie. De playlists zijn op het grote beeldscherm groot en duidelijk. Met een goed geluidsysteem komt de muziek nog beter tot zijn recht.

Stadia

Met Google Stadia kun je een groot aantal games direct streamen vanaf je smart tv. Met je Glasvezel verbinding loopt dat stabiel. Voor de service moet je een maandelijks bedrag betalen. Daarnaast moet je de games die je wilt spelen ook los aanschaffen en toevoegen aan je bibliotheek. Helaas heeft Google onlangs bekendgemaakt te stoppen met de service. Wat dat betreft is het alleen aan te raden om een paar gratis games op deze manier uit te proberen.

Xbox Game Pass (Samsung 2022 televisies)

Heb je dit jaar een gloednieuwe Samsung televisie aangeschaft? Dan kun je wellicht Xbox Game Pass gebruiken. Dit is een dienst om games te streamen. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan games. En die games kun je dan zonder extra kosten spelen. Daar zitten onder andere alle exclusieve Xbox Series X games bij. Denk aan Forza Horizon 5 en Halo Infinite.

Hoe download je smart tv apps op jouw televisie?

Heb je inspiratie gekregen om je smart tv te voorzien van de beste smart tv apps? Voor de drie populairste merken vertellen we je hoe je de apps op je tv zet.

Samsung

 • Gebruik de ‘Home’ knop op je afstandsbediening.
 • Kies ‘Apps’.
 • Ga naar de optie ‘Zoeken’.
 • Zoek de app en installeer deze.
 • Kies vervolgens ‘Toevoegen aan Startpagina’ om hem makkelijk te gebruiken.
 • Vul na het opstarten de benodigde inloggegevens in.

LG

 • Gebruik de ‘Home’ knop op je afstandsbediening.
 • Ga naar de ‘LG Content Store’.
 • Kies daar bovenin ‘Apps’.
 • Zoek de app en installeer deze.
 • Vul na het opstarten de benodigde inloggegevens in.

Sony (Android TV)

 • Gebruik de ‘Home’ knop op je afstandsbediening.
 • Selecteer de ‘Google Play Store’ in de categorie ‘Apps’.
 • Ga rechtsboven naar ‘Zoek’.
 • Zoek de app en installeer deze.
 • Vul na het opstarten de benodigde inloggegevens in.

Glasvezel check

Heb je nog geen Glasvezel? Hier lees je wat de grootste voordelen zijn van Glasvezel. En via de postcodecheck zie je gelijk of het bij jou al beschikbaar is.

Glasvezel check

Vul je postcode in en ontdek of je Glasvezel beschikbaar is!

Deel dit artikel