T-Mobile blog Founders blog
netflix thrillers
Overzicht Thuis

De beste thrillers op Netflix

07-06-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-06-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin om een spannende film te kijken? Hier zit je goed. In dit blog zetten we de beste thrillers op Netflix voor je op een rij. Inclusief een paar verrassende titels die je waarschijnlijk nog niet kent. Laat je verrassen en geniet van een spannende filmavond.

Of je nu van thrillers houdt of niet: bij Netflix regel je altijd het perfecte tv-avondje voor jezelf. Van leuke series op Netflix tot nieuwe films en romantische films. Zit je te wachten op thrillers? Dan zit je meer dan goed bij de streamingdienst, want die heeft in 2022 thrillers in overvloed. Laten we snel beginnen.

Niet alleen genieten van Netflix, maar ook van Videoland? Dan is ons Unlimited & Entertainment abonnement zeker wat voor jou. Daarmee heb je Unlimited Data én een abonnement op zowel Videoland als Netflix. Voor een extra lage prijs. Perfect als je graag series en films streamt. In ons blog lees je alles over streamen als een Unlimited met Videoland en Netflix.

beste netflix thrillers

De top 10 beste thrillers op Netflix vanaf oktober 2021

Netflix barst van de spannende films die onlangs zijn toegevoegd. Wij zetten de beste thrillers van Netflix van dit moment op een rij. Inclusief trailer voor het voorproefje. En met het jaartal en IMDB-cijfer. Zo weet je hoe hoog andere filmliefhebbers de thriller inschatten.

Contratiempo

 • Land: Spanje
 • Jaar: 2016
 • IMDB-cijfer: 8,1

Dat ze in Spanje goede series kunnen maken, bewezen hitserie La Casa de Papel en het onvolprezen El Embarcadero (The Pier) wel. Maar films maken, dát kunnen ze ook. Contratiempo (The Invisible Guest) staat zelfs bij de 250 beste films ooit gemaakt volgens IMDB. Daarmee is het absoluut een van de beste thrillers op Netflix waarvan je misschien nog niet hebt gehoord.

Contratiempo is een echte misdaadthriller. Een succesvolle ondernemer wordt beschuldigd van moord. Hij en een getuigenvoorbereider hebben drie uur de tijd om zijn juridische verdediging waterdicht te krijgen. Intrigerend, spannend en verrassend. Ga er dus maar goed voor zitten.

John Wick 3: Parabellum

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2019
 • IMDB-cijfer: 7,4

John Wick (Keanu Reeves) is in de derde film uit deze reeks op de vlucht. Op zijn hoofd staat een bounty van 14 miljoen dollar. Het resultaat? Overal loopt hij gevaar. Het resulteert in een zinderende thriller op Netflix. Eentje die geen moment verveelt. En waar je altijd op het puntje van je stoel blijft zitten. Ideaal voor een heerlijke filmavond.

The Accountant

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2016
 • IMDB-cijfer: 7,3

Christian Wolff is beter met cijfers dan met mensen. Hij lijkt een rustig leventje te leiden, maar in het geheim is hij de boekhouder voor verschillende criminele organisaties. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. De opsporingsdiensten komen hem op het spoor. Precies op het moment dat Christian ook voor een op het oog legitiem bedrijf aan de slag gaat. Hoe dichter hij bij de waarheid komt van dit bedrijf, hoe meer doden er vallen.

The Siege of Jadotville

 • Land: Ierland, Zuid-Afrika
 • Jaar: 2016
 • IMDB-cijfer: 7,2

Deze Netflix thriller is gebaseerd op een echte strijd van zes dagen in september 1961. Centraal staat een Iers bataljon dat lichtbewapend is. Hun missie: de vrede bewaren tijdens een conflict in Congo. Het bataljon van 150 man wordt aangevallen door troepen loyaal aan de Katangese minister-president Tshombe. En die worden ook nog eens gesteund door een lading Belgische, Franse en Rhodesische huurlingen.

First Reformed

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2017
 • IMDB-cijfer: 7,1

Ernst Toller (Ethan Hawke) is dominee in een klein dorpje in de staat New York in de Verenigde Staten. Hij twijfelt over zijn geloof, helemaal sinds zijn zoon als soldaat gedood wordt op missie in Irak. Wanneer de man van Mary (Amanda Seyfried) zelfmoord pleegt, stuit Toller op verdachte zaken. Is zijn kerk daarbij betrokken?

The Hater

 • Land: Polen
 • Jaar: 2020
 • IMDB-cijfer: 7,1

Tomasz lijkt een goedzak, maar schijn bedriegt. Nadat hij wordt betrapt op plagiaat wordt hij van de universiteit gestuurd. Hij gaat aan de slag voor een pr-bureau dat wordt ingehuurd om mensen online kapot te maken. Vol enthousiasme stort hij zich op de opdracht een burgemeesterskandidaat met de grond gelijk te maken. Wat volgt is een intrigerende film die goed overbrengt waartoe mensen online in staat zijn.

Inception

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2010
 • IMDB-cijfer: 8,8

Meerdere verhaallagen en plottwisten die je op het puntje van de stoel houden: Inception is in alle opzichten een spektakelstuk. Niet voor niets staat deze film bij de beste vijftien films ooit gemaakt volgens IMDB.

Inception speelt zich af in een wereld waar dieven je dromen kunnen hacken. Voor Cobb (Leonardo DiCaprio) is dit een lucratieve business om bedrijfsgeheimen te stelen. Hij heeft echter een schimmig verleden, waardoor hij zijn kinderen niet meer kan zien. Een rijke Japanse zakenman (Ken Watanabe) kan hem uit de problemen helpen, maar daarvoor moet Cobb wel zijn lastigste klus ooit uitvoeren. Een visueel meesterwerk dat met recht een van de beste thrillers op Netflix is.

Fight Club

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 1999
 • IMDB-cijfer: 8,8

Fight Club staat op de elfde plek in de IMDB 250: een lijst met de beste films ooit gemaakt. Met recht een van de beste Netflix films die je kunt kijken. De naamloze hoofdpersoon (Edward Norton) lijdt aan slapeloosheid. Uit verveling bezoekt hij praatgroepen en het lukt hem zijn emoties los te laten, zodat hij kan slapen.

Op een dag ontmoet hij in een van die groepen Marla (Helena Bonham Carter), iemand die ook voor de grap naar deze groepen gaat. Ook ontmoet hij Tyler Durden (Brad Pitt) met wie hij in een bar belandt. Omdat zijn appartement is opgeblazen en hij nergens terechtkan, vraagt hij Durden om een slaapplek. Dat mag, maar alleen als hij hem zo hard mogelijk slaat. Fight Club is geboren en al snel loopt het flink uit de hand.

Heat

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 1995
 • IMDB-cijfer: 8,2

Robert De Niro en Al Pacino in één film: dat moét wel goed zijn. En inderdaad, want Heat staat op nummer 123 in de toonaangevende top 250 van de IMDB. Deze zinderende actiefilm gaat over een groep bankovervallers. Wanneer ze, zonder het te weten, een clue achterlaten bij een klus, komt de politie steeds dichterbij. Superspannend, deze topfilm van Michael Mann.

Gone Girl

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2014
 • IMDB-cijfer: 8,2

Wanneer Nick Dunne (Ben Affleck) erachter komt dat zijn vrouw Amy (Rosamund Pike) verdwenen is, komt hij in een mediastorm terecht. Op het eerste gezicht lijkt hij de ideale echtgenoot te zijn. Tot de politie erachter komt dat zijn leven vol zit met leugens. Dit maakt hem hoofdverdachte in de vermissingszaak. Eén van de beste thrillers op Netflix van de fenomenale David Fincher.

Zorgeloos de beste thrillers op Netflix kijken

Netflix staat vol met de beste thrillers. Wil je zonder zorgen de beste thrillers op Netflix kijken? Dat kan. Ook onderweg. Met een Unlimited abonnement hoef je je tijdens het streamen geen zorgen om je verbruik te maken. Of nog beter: ga voor het Unlimited & Entertainment abonnement. Dat is Unlimited Data én abonnementen op Videoland en Netflix. Voor een extra lage prijs. Zit je toch krap in je data? Je kunt dan films en series van Netflix offline kijken door ze vooraf op te slaan. Ideaal om zorgeloos te streamen!

Deel dit artikel