T-Mobile blog Founders blog
beste thrillers netflix
Overzicht Thuis

De beste thrillers op Netflix

22-03-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-03-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin om een spannende film te kijken? Hier zit je goed. In dit blog zetten we de beste thrillers op Netflix voor je op een rij. Inclusief een paar verrassende titels die je waarschijnlijk nog niet kent. Laat je verrassen en geniet van een spannende filmavond.

Of je nu van thrillers houdt of niet: bij Netflix regel je altijd het perfecte tv-avondje voor jezelf. Van leuke series op Netflix tot nieuwe films en romantische films. Zit je te wachten op thrillers? Dan zit je meer dan goed bij de streamingdienst, want die heeft in 2022 thrillers in overvloed. Laten we snel beginnen.

Niet alleen genieten van Netflix, maar ook van Videoland? Dan is ons Unlimited & Entertainment abonnement zeker wat voor jou. Daarmee heb je Unlimited Data én een abonnement op zowel Videoland als Netflix. Voor een extra lage prijs. Perfect als je graag series en films streamt. In ons blog lees je alles over streamen als een Unlimited met Videoland en Netflix.

beste thrillers netflix 2022

De top 10 beste thrillers op Netflix vanaf oktober 2021

Netflix barst van de spannende films die onlangs zijn toegevoegd. Wij zetten de beste thrillers van Netflix van dit moment op een rij. Inclusief trailer voor het voorproefje. En met het jaartal en IMDB-cijfer. Zo weet je hoe hoog andere filmliefhebbers de thriller inschatten.

Shutter Island

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2010
 • IMDB-cijfer: 8,2

Het is 1954. Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) is een opsporingsagent met een nieuwe opdracht op Shutter Island. Dit is een eiland met een psychiatrische inrichting voor criminelen. Zijn opdracht? Een ontsnapte patiënt opsporen. Daarbij krijgt hij hulp van een nieuwe partner, Chuck Aule (Mark Ruffalo).

Het duurt niet lang voordat Daniels het gevoel krijgt dat hij tegengewerkt wordt door de leiding van het eiland. Ook vermoedt hij dat er op het eiland onethische experimenten plaatsvinden. Dat roept herinneringen op aan zijn verleden als Amerikaans soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor begint hij aan alles te twijfelen. Waanzinnige film, ongekend spannend en daarmee echt een van de beste thrillers op Netflix. Geregisseerd door Martin Scorcese.

Prisoners

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2013
 • IMDB-cijfer: 8,1

Deze misdaadthriller is zeer meeslepend. Het verhaal begint met Thanksgiving, die de families Dover en Birch samen vieren. Een paar van de kinderen van de gezinnen gaan buitenspelen en zien een verlaten camper langs de weg. Ze klimmen erop, maar gaan snel weg als ze horen dat er iemand in zit.

Wanneer wat later Anna en Joy verdwijnen, is de man in de camper, Alex Jones (gespeeld door Paul Dano) de hoofdverdachte. Zonder dat er bewijs is. Jones blijkt bovendien geestelijk beperkt te zijn. Hij wordt vrijgelaten, maar laat daarna toch iets los aan een van de woedende vaders, Keller Dover (Hugh Jackman). Daarmee is de zoektocht nog lang niet gestaakt …

Wind River

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2017
 • IMDB-cijfer: 7,7

Cory Lambert (Jeremy Renner) werkt als natuurbeheerder in het Amerikaanse Wyoming. Zijn takenpakket bestaat uit het beheren van wilde dieren en planten. Wanneer hij op een groep bergleeuwen jaagt, om boerderijdieren hiertegen te beschermen, ontdekt hij het lijk van een jonge native Amerikaanse vrouw. Die blijkt bevriend te zijn geweest met zijn overleden dochter. Ze is vermoord, maar vanwege de barre weersomstandigheden valt dit moeilijk te bevestigen. Lambert geeft echter niet zomaar op. Een spannend schouwspel, deze thriller op Netflix.

The Conjuring

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2013
 • IMDB-cijfer: 7,5

Zin in een thriller waarbij het paranormale ook aan bod komt? Dan zit je goed met The Conjuring. In deze film gaan paranormaal rechercheurs Ed en Lorraine langs bij een familie die wordt geterroriseerd door iets duisters in hun boerderij. Een film waarbij achteroverleunen geen optie is. Denk je om je nagels?

Nocturnal Animals

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2016
 • IMDB-cijfer: 7,5

Deze wat onbekende film barst van de acteurs van uitzonderlijke categorie: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Michael Sheen… om je vingers bij af te likken. Reden genoeg om de film een kans te geven.

Nocturnal Animal is de bijnaam die schrijver Edward Sheffield (Gyllenhaal) had voor zijn ex-vrouw, Susan Morrow (Adams). Ze heeft een kunstgalerij en krijgt van hem het manuscript van zijn boek: Nocturnal Animals. Het verhaal van het boek lijkt veel op hun relatie. Omdat Morrows relatie met haar huidige man, Hutton Morrow (Armie Hammer), niet goed loopt, gaat ze volledig op in het boek. Dat kan natuurlijk niet goed gaan in deze duistere film.

Upgrade

 • Land: Australië
 • Jaar: 2018
 • IMDB-cijfer: 7,5

De nabije toekomst. Technologie heeft de mensheid in haar greep en controleert ons in bijna al het doen en laten. Grey (Logan Marshall-Green) is monteur en moet er eigenlijk niets van hebben. Wanneer zijn zelfrijdende auto een fout maakt, waardoor zijn vrouw voor zijn ogen doodbloedt, raakt hij verlamd en depressief. Een experimenteel chipimplantaat kan hem helpen. Maar of dat een goede keuze wordt?

Uncut Gems

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2019
 • IMDB-cijfer: 7.4

Hij is de koning van slappe films: Adam Sandler. Maar dat deze cultacteur ook verrassend goed uit de hoek kan komen, bewijst hij in Uncut Gems. In deze thriller speelt hij Howard Ratner, een New Yorkse juwelier met een vlotte babbel. Hij heeft schulden en zijn schuldeisers zijn behoorlijk pissig op hem. Dat dwingt Howard om alles te riskeren het hoofd boven water te houden én om überhaupt in leven te blijven. Zijn troef waarop hij alles inzet: het verkopen van een zeldzame opaal. Spannend, meeslepend, aanrader: een van de beste thrillers van de afgelopen jaren.

Durante la Tormenta

 • Land: Spanje
 • Jaar: 2018
 • IMDB-cijfer: 7,4

Op de dag dat de Berlijnse Muur valt, 9 november 1989, valt ergens in Spanje voor 72 uur de stroom uit. Nico, een twaalfjarig ventje dat zichzelf graag al gitaar spelend filmt, tuurt door het raam wanneer hij iets gewelddadigs ziet gebeuren bij zijn buren. Hij schrikt zo dat hij op de vlucht slaat en overlijdt als hij wordt aangereden door een auto. 25 jaar later kan Vera, een gelukkig getrouwde moeder, via de televisie met hem communiceren. Zo kan ze zijn leven redden, maar of dat de juiste keuze was?

The Mauritanian

 • Land:
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,4

Deze spannende Netflix thriller is waargebeurd en gaat over Mohamedou Ould Slahi. Hij wordt gedwongen om te bekennen dat hij medeplichtig is aan terroristische activiteiten. Een gevecht voor rechtvaardigheid met behulp van advocaten begint. Komt de waarheid aan het licht?

Forgotten

 • Land: Zuid-Korea
 • Jaar: 2017
 • IMDB-cijfer: 7,4

Deze Zuid-Koreaanse thriller is een van de onbekende toptitels op Netflix. De film begint met een ontvoering. Wanneer de broer van Jin-seok weer opduikt is hij een ander mens. En van de afgelopen negentien dagen kan hij zich niets herinneren. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt. En dat Jin-seok een groot mysterie heeft om te ontrafelen. Waaronder over zichzelf.

Zorgeloos de beste thrillers op Netflix kijken

Netflix staat vol met de beste thrillers. Wil je zonder zorgen de beste thrillers op Netflix kijken? Dat kan. Ook onderweg. Met een Unlimited abonnement hoef je je tijdens het streamen geen zorgen om je verbruik te maken. Of nog beter: ga voor het Unlimited & Entertainment abonnement. Dat is Unlimited Data én abonnementen op Videoland en Netflix. Voor een extra lage prijs. Zit je toch krap in je data? Je kunt dan films en series van Netflix offline kijken door ze vooraf op te slaan. Ideaal om zorgeloos te streamen!

Deel dit artikel