Populaire zoekopdrachten

beste-thrillers-netflix-spannende-films-2021-1
Overzicht Thuis

De beste thrillers op Netflix

12-07-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-07-2021 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin om een spannende film te kijken? Hier zit je goed. In dit blog zetten we de beste thrillers op Netflix voor je op een rij. Inclusief een paar verrassende titels die je waarschijnlijk nog niet kent. Laat je verrassen en geniet van een spannende filmavond.

Of je nu van thrillers houdt of niet: bij Netflix regel je altijd het perfecte tv-avondje voor jezelf. Van leuke series op Netflix tot nieuwe films en romantische films. Zit je te wachten op thrillers? Dan zit je meer dan goed bij de streamingdienst, want die heeft in 2021 thrillers in overvloed. Laten we snel beginnen.

Niet alleen genieten van Netflix, maar ook van Videoland? Dan is ons Unlimited & Entertainment abonnement zeker wat voor jou. Daarmee heb je Unlimited Data én een abonnement op zowel Videoland als Netflix. Voor een extra lage prijs. Perfect als je graag series en films streamt. In ons blog lees je alles over streamen als een Unlimited met Videoland en Netflix.

beste thrillers op netflix in 2021

De top 10 beste thrillers op Netflix vanaf juli 2021

Netflix barst van de spannende films. Wij zetten de beste thrillers van Netflix van dit moment op een rij. Inclusief trailer voor het voorproefje. En met het jaartal en IMDB-cijfer. Zo weet je hoe hoog andere filmliefhebbers de thriller inschatten.

Inception

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2010
 • IMDB-cijfer: 8.8

Meerdere verhaallagen en plottwisten die je op het puntje van de stoel houden: Inception is in alle opzichten een spektakelstuk. Niet voor niets staat deze film bij de beste vijftien films ooit gemaakt volgens IMDB.

Inception speelt zich af in een wereld waar dieven je dromen kunnen hacken. Voor Cobb (Leonardo DiCaprio) is dit een lucratieve business om bedrijfsgeheimen te stelen. Hij heeft echter een schimmig verleden, waardoor hij zijn kinderen niet meer kan zien. Een rijke Japanse zakenman (Ken Watanabe) kan hem uit de problemen helpen, maar daarvoor moet Cobb wel zijn lastigste klus ooit uitvoeren. Een visueel meesterwerk dat met recht een van de beste thrillers op Netflix is.

Prisoners

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2013
 • IMDB-cijfer: 8.1

Deze misdaadthriller is zeer meeslepend. Het verhaal begint met Thanksgiving, die de families Dover en Birch samen vieren. Een paar van de kinderen van de gezinnen gaan buitenspelen en zien een verlaten camper langs de weg. Ze klimmen erop, maar gaan snel weg als ze horen dat er iemand in zit.

Wanneer wat later Anna en Joy verdwijnen, is de man in de camper, Alex Jones (gespeeld door Paul Dano) de hoofdverdachte. Zonder dat er bewijs is. Jones blijkt bovendien geestelijk beperkt te zijn. Hij wordt vrijgelaten, maar laat daarna toch iets los aan een van de woedende vaders, Keller Dover (Hugh Jackman). Daarmee is de zoektocht nog lang niet gestaakt …

The Conjuring

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2013
 • IMDB-cijfer: 7.5

Zin in een thriller waarbij het paranormale ook aan bod komt? Dan zit je goed met The Conjuring. In deze film gaan paranormaal rechercheurs Ed en Lorraine langs bij een familie die wordt geterroriseerd door iets duisters in hun boerderij. Kijk uit voor vingerbijten!

Shutter Island

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2010
 • IMDB-cijfer: 8.2

Het is 1954. Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) is een opsporingsagent met een nieuwe opdracht op Shutter Island. Dit is een eiland met een psychiatrische inrichting voor criminelen. Zijn opdracht? Een ontsnapte patiënt opsporen. Daarbij krijgt hij hulp van een nieuwe partner, Chuck Aule (Mark Ruffalo).

Het duurt niet lang voordat Daniels het gevoel krijgt dat hij tegengewerkt wordt door de leiding van het eiland. Ook vermoedt hij dat er op het eiland onethische experimenten plaatsvinden. Dat roept herinneringen op aan zijn verleden als Amerikaans soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor begint hij aan alles te twijfelen. Waanzinnige film, ongekend spannend en daarmee echt een van de beste thrillers op Netflix. Geregisseerd door Martin Scorcese.

Contratiempo

 • Land: Spanje
 • Jaar: 2016
 • IMDB-cijfer: 8.1

Dat ze in Spanje goede series kunnen maken, bewezen hitserie La Casa de Papel en het onvolprezen El Embarcadero (The Pier) wel. Maar films maken, dát kunnen ze ook. Contratiempo (The Invisible Guest) staat zelfs bij de 250 beste films ooit gemaakt volgens IMDB. Daarmee is het absoluut een van de beste thrillers op Netflix waarvan je misschien nog niet hebt gehoord.

Contratiempo is een echte misdaadthriller. Een succesvolle ondernemer wordt beschuldigd van moord. Hij en een getuigenvoorbereider hebben drie uur de tijd om zijn juridische verdediging waterdicht te krijgen. Intrigerend, spannend en verrassend. Ga er dus maar goed voor zitten.

The Bourne Identity-trilogie

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2002, 2004 en 2007
 • IMDB-cijfer: 7.9, 7.7 en 8

Wil je een extra lange filmavond? Dan zit je goed met The Bourne Identity-trilogie: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. In deze drie films volg je Jason Bourne (Matt Damon). Het verhaal begint met dat hij op een dag uit de zee wordt gevist. Hij leeft nog maar net en als hij bijkomt weet hij niet wie hij is. Hij lijdt aan geheugenverlies, maar komt er wel achter dat hij uitermate goed getraind is als vechter.

Bovendien komt hij erachter dat opsporingsdiensten hem op de hielen zitten. Zijn enige aanwijzing? Een laserprojector met daarop een bankrekeningnummer in Zürich. Tijdens de trilogie kom je er langzaam achter wie Jason Bourne is. Maar pas op: als je begint met kijken, kun je niet snel meer stoppen. Veel plezier!

Mersal

 • Land: India
 • Jaar: 2017
 • IMDB-cijfer: 7.6

India staat bekend om zijn gigantische filmindustrie. Niet verrassend dus, dat Bollywood ook uitstekende spannende films aflevert. Mersal is een van de beste thrillers op Netflix. Meeslepend, intrigerend en bovendien een inkijkje in de Indiase samenleving. Het verhaal gaat over een illusionist en een dokter die corruptie willen aankaarten in de farmaceutische industrie. Dat is natuurlijk vragen om problemen …

Kahaani

Beviel Mersal en smaakt de Indiase cinema naar meer? Kahaani is dan ook een aanrader. Deze meeslepende film hoort volgens de IMDB tot de 100 beste films van Indiase bodem. De film vertelt het verhaal van de zwangere Vidya die haar vermiste man zoekt. Dit brengt haar van Calcutta tot Londen, maar iedereen ontkent haar man gezien te hebben. Vindt ze hem terug?

 • Land: India
 • Jaar: 2012
 • IMDB-cijfer: 8.1

Wind River

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2017
 • IMDB-cijfer: 7.7

Cory Lambert (Jeremy Renner) werkt als natuurbeheerder in het Amerikaanse Wyoming. Zijn takenpakket bestaat uit het beheren van wilde dieren en planten. Wanneer hij op een groep bergleeuwen jaagt, om boerderijdieren hiertegen te beschermen, ontdekt hij het lijk van een jonge native Amerikaanse vrouw. Die blijkt bevriend te zijn geweest met zijn overleden dochter. Ze is vermoord, maar vanwege de barre weersomstandigheden valt dit moeilijk te bevestigen. Lambert geeft echter niet zomaar op. Een spannend schouwspel, deze thriller op Netflix.

Se7en

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 1995
 • IMDB-cijfer: 8.6

Een film van de fenomenale David Fincher: Se7en. Deze film staat bij de beste twintig films ooit gemaakt volgens IMDB. En terecht: een sterrencast speelt op de toppen van hun kunnen en het verhaal is zinderend spannend. Se7en gaat over twee detectives (de gelouterde Morgan Freeman en jonge Brad Pitt) die een seriemoordenaar proberen te pakken. Die gebruikt de zeven zonden als motief voor zijn moorden. Een thriller pur sang die je gewoon gezien moet hebben. Gegarandeerd een spannende filmavond!

Zorgeloos de beste thrillers op Netflix kijken

Netflix staat vol met de beste thrillers. Wil je zonder zorgen de beste thrillers op Netflix kijken? Dat kan. Ook onderweg. Met een Unlimited abonnement hoef je je tijdens het streamen geen zorgen om je verbruik te maken. Of nog beter: ga voor het Unlimited & Entertainment abonnement. Dat is Unlimited Data én abonnementen op Videoland en Netflix. Voor een extra lage prijs. Zit je toch krap in je data? Je kunt dan films en series van Netflix offline kijken door ze vooraf op te slaan. Ideaal om zorgeloos te streamen!

Deel dit artikel