T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

beste thrillers netflix 2023 mobile beste thrillers netflix 2023
Overzicht Thuis

De beste thrillers op Netflix

09-03-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-03-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin om een spannende film te kijken? Hier zit je goed. In dit blog zetten we de beste thrillers op Netflix voor je op een rij. Inclusief een paar verrassende titels die je waarschijnlijk nog niet kent. Laat je verrassen en geniet van een spannende filmavond.

Of je nu van thrillers houdt of niet: bij Netflix regel je altijd het perfecte tv-avondje voor jezelf. Van leuke series op Netflix tot nieuwe films en romantische films. Zit je te wachten op goede thrillers? Dan zit je meer dan goed bij de streamingdienst, want die heeft in 2023 thrillers in overvloed. Laten we snel beginnen.

Niet alleen genieten van Netflix, maar ook van Videoland? Dan is ons Unlimited & Entertainment abonnement zeker wat voor jou. Daarmee heb je Unlimited Data én een abonnement op zowel Videoland als Netflix. Voor een extra lage prijs. Perfect als je graag series en films streamt. In ons blog lees je alles over streamen als een Unlimited met Videoland en Netflix.

beste thrillers netflix 2023 2023

De top 10 beste thrillers op Netflix vanaf maart 2023

Netflix barst van de spannende films die onlangs zijn toegevoegd. Wij zetten de beste thrillers van Netflix van dit moment op een rij. Inclusief trailer voor het voorproefje. En met het jaartal en IMDB-cijfer. Zo weet je hoe hoog andere filmliefhebbers de thriller inschatten.

Bullet Train (2022)

 • Land:  Verenigde Staten, Japan
 • IMDB-cijfer: 7,3

Bullet Train is gelijk één van de nieuwe releases op Netflix. Naast een thriller is de film ook een actiekomedie. Brad Pitt speelt de rol van ‘Ladybug’, een huurmoordenaar. Hij krijgt de opdracht om in een Japanse hogesnelheidstrein een koffer te jatten. Maar met een aantal andere getrainde moordenaars aan boord gaat dat niet zonder slag of stoot. 

The Da Vinci Code (2006)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer:6,6

The Da Vinci Code is één van de grootste boeksuccessen ooit met ruim 81 miljoen verkochte exemplaren. In 2006 was er de verfilming met Tom Hanks in de rol van professor Robert Langdon. Het begint met een mysterieuze moord in het Louvre. Vanaf dat moment gaat Langdon op zoek naar antwoorden. Een spannende film die zeer de moeite waard is. 

JFK (1991)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 8

JFK is een filmklassieker. Het is gebaseerd op het onderzoek dat Jim Garrison (in de film gespeeld door Kevin Costner) in 1968 deed naar de moord van President John F. Kennedy. De officier van Justitie was van mening dat de moord nooit door één iemand kon worden gepleegd. Maar in dit onderzoek wordt hij zwaar tegengewerkt. Wat speelt er allemaal op de achtergrond?

Wind River (2017)

 • Land: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
 • IMDB-cijfer: 7,7

De film Wind River speelt zich af in de Amerikaanse staat Wyoming. Tijdens de winter vindt agent Cory Lambert (Jeremy Renner) het bevroren lichaam van de 18-jarige Natalie Hanson. FBI-agent Jane Banner (Elizabeth Olsen) komt helpen  om de moord te ontrafelen. De twee worden daarbij flink tegengewerkt door de plaatselijke bevolking.

Penoza: The Final Chapter (2019)

 • Land: Nederland
 • IMDB-cijfer: 6,2

Penoza is een succesvolle Nederlandse serie. Na het laatste seizoen verscheen nog de film Penoza: The Final Chapter. Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) werd dood geacht, maar duikt op in een klein Canadees dorpje, waar ze een anoniem leven leidt. Daar pleegt ze vanuit noodweer een moord en wordt ze door de Canadese autoriteiten overgeleverd aan Nederland. Dat ze in leven is, triggert de Mexicaanse maffia, die nog een appeltje met haar heeft te schillen. Lukt het Carmen om haar familie te beschermen?

Fall (2022)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 6,4

Fall is één van de nieuwere thrillers op Netflix. De vriendinnen Becky en Hunter willen het as van Becky’s overleden echtgenoot verspreiden. Dat gaan ze doen op een verlaten radiotoren op een hoogte van 600 meter. Midden in de woestijn. Wanneer de trap tijdens de klim afbreekt, zitten ze vast en moeten ze proberen te overleven.

Law Abiding Citizen (2009)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 7,4

Tijdens de overval worden de dochter en vrouw van Clyde Shelton (Gerard Butler) op brute wijze vermoord. De moordenaar wordt niet volledig veroordeeld voor zijn daad en maakt een afspraak met de procureur-generaal Nick Rice (Jamie Foxx). Vanaf dat moment neemt Shelton de touwtjes in eigen handen en is niemand meer zijn leven zeker.

Along Came a Spider (2001)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 6,4

Along Came a Spider is een klassieker. Alex Cross (Morgan Freeman)heeft na het overlijden van zijn partner, deels door zijn schuld, afscheid genomen van het recherchewerk. Maar na de ontvoering van de dochter van een Amerikaanse senator, wordt er een beroep op zijn vaardigheden gedaan. Er speelt veel meer dan dat hij in eerste instantie dacht.

A Time to Kill (1996)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 7,3

De Afro-Amerikaanse gemeenschap wordt opgeschrikt door de brute verkrachting en moord op de tienjarige Tonya Hailey. Het is een misdaad gepleegd door twee racisten. Vader Carl Lee Hailey (Samuel L Jackson) vertrouwt niet meer in het rechtssysteem en vermoordt de twee daders. Vanaf dat moment begint er een rechtszaak. Advocaat Jack Brigance (Matthew McConaughey) doet zijn verdediging, vooral omdat deze zaak zijn carrière kan maken.

Collateral (2004)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 7,5

De laatste beste thriller op Netflix om te kijken is Collateral. Een film die draait om taxichauffeur Max, die ‘s nachts in Los Angeles zijn ritten uitvoert. Het gaat mis zodra Vincent (Tom Cruise) bij hem in de taxi stapt. Hij vraagt om hem naar vijf locaties te brengen. Wanneer bij de eerste stop iemand van het flatgebouw op zijn auto wordt gegooid, is duidelijk dat Vincent een duistere agenda heeft.

Zorgeloos de beste thrillers op Netflix kijken

Netflix staat vol met de beste thrillers. Wil je zonder zorgen de beste thrillers op Netflix kijken? Dat kan. Ook onderweg. Met een Unlimited abonnement hoef je je tijdens het streamen geen zorgen om je verbruik te maken. Of nog beter: ga voor het Unlimited & Entertainment abonnement. Dat is Unlimited Data én abonnementen op Videoland en Netflix. Voor een extra lage prijs. Zit je toch krap in je data? Je kunt dan films en series van Netflix offline kijken door ze vooraf op te slaan. Ideaal om zorgeloos te streamen!

Deel dit artikel