Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Facebook start met betaalmogelijkheid in Facebook Messenger

13-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stel je voor: je hebt een nieuwe jas nodig. Je stuurt een chatberichtje naar bijvoorbeeld de H&M of Zara, dat je een nieuwe jas wil. Zij sturen je een paar opties terug en vervolgens klik je op een ‘koop’-knop. Zonder het chatgesprek te verlaten, betaal je de jas en een paar dagen later wordt hij bezorgd. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Facebook Messenger maakt het vanaf nu al mogelijk!

Sinds dit voorjaar heeft Facebook zijn chatapp opengegooid voor bedrijven. Dat wil zeggen dat zij chatbots kunnen ontwikkelen. In de VS komt daar nu een nieuwe functie bij: een optie om direct te betalen. Facebook werkt daarvoor samen met allerlei betaal bedrijven, zoals Mastercard, VISA en Paypal. Zij regelen de technische afhandeling, waardoor jij van het gedoe af bent.

Nu kun je je misschien nog niet helemaal voorstellen dat je kleren gaat shoppen via een chatapp, maar de betaalmogelijkheid kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als je een pizza bestelt. Of een bos bloemen. Of een vliegticket.

Voorlopig wordt de functie getest in de VS. Wanneer de betaalmogelijkheid naar Nederland komt is nog onbekend. Voorlopig zit je dus nog even vast aan iDeal of webpagina’s waarop je moet betalen. Maar betalen in een chatgesprek is sneller gemeengoed dat je denkt.

Deel dit artikel