Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Krantenkiosk Blendle lanceert betaalde dienst voor beste artikelen per maand

12-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
12-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De online kranten- en tijdschriftenkiosk Blendle lanceert vandaag een premiumdienst. Voor een vast bedrag van tien euro per maand krijg je dagelijks een overzicht van de twintig artikelen die het best bij jou wensen aansluiten. Via Blendle was het al mogelijk om losse artikelen uit kranten en tijdschriften te kopen, voor een aantal cent per artikel.

Voor Blendle Premium gebruikt het bedrijf een algoritme dat leert welke artikelen het best bij jou passen. De selectie zal dus voor elke gebruiker anders zijn. Toch neemt de redactie van de Nederlandse startup uiteindelijk de laatste beslissing. Daardoor kan het voorkomen dat een artikel dat mogelijk wel interessant voor je is ook aan je voorgeschoteld wordt.

Het bedrijf maakt zelf wel de vergelijking met Spotify of Netflix, maar die gaat natuurlijk niet helemaal op. Bij die diensten betaal je ook een bedrag per maand, maar krijg je toegang tot álles wat het platform te bieden heeft. Ook met een Blendle Premium-account moet je nog steeds betalen voor andere losse artikelen die je wilt lezen.

Blendle Premium is voorlopig alleen beschikbaar in Nederland. De Nederlandse startup is inmiddels al wel internationaal gegaan. Ook in Duitsland en de Verenigde Staten is het nu mogelijk om per artikel een bedrag neer te leggen.

Foto: Blendle

Deel dit artikel