Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Blind en technologie? Deze 22-jarige Apple-medewerker laat zien dat het kan

11-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ze werd vijftien weken te vroeg geboren en is al haar hele leven blind, maar de nu 22-jarige Jordyn Castor laat zien dat deze obstakels haar niet in de weg staan. Wie blind is en een carrière in tech ambieert, heeft niet het makkelijkste pad uitgekozen. Toch raakte Castor gefascineerd door technologie. Nu werkt ze voor Apple om het leven van andere blinden en slechtzienden te verbeteren.

Onlangs deed ze haar verhaal tegen Mashable. De jonge twintiger liet zich door haar beperking niet tegenhouden om aan de slag te gaan met technologie en te leren programmeren. Haar eigen ervaringen met de iPad resulteerde er uiteindelijk toe dat ze op een banenmarkt op de stand van Apple afstapte en vertelde hoe het haar leven had beïnvloed.

Nadat ze als stagiair bij de techgigant aan de slag ging en zich in die periode bewees, mocht ze blijven hangen om onder andere aan verder te werken aan de stemtechnologie. Daarmee kan ze andere blinden helpen om technologie beter te gebruiken. Voor blinden is dat namelijk een van de voornaamste redenen om met apparaten aan de slag te gaan.

Daarnaast was ze een van de drijvende krachten om andere jonge en slechtziende kinderen ook enthousiast te maken voor technologie. Mede door haar inzet kunnen ook andere blinde kinderen binnenkort aan de slag met Swift Playgrounds, het project van Apple dat als doel heeft om kinderen spelenderwijs te leren programmeren. Blinde en slechtziende kinderen kunnen zonder extra gedoe aan de slag met het programma zodra het gelanceerd wordt, want zodra het platform dit najaar uitkomt, hoeven zij alleen maar te zorgen dat de VoiceOver-functie is ingeschakeld.

Deel dit artikel