Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Boeken uitlezen in 15 minuten met Blinkist

01-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Geen tijd om boeken te lezen? Blinkist doet achter de schermen al het leeswerk voor je en voorziet je van samenvattingen van de bestverkochte boeken op dit moment. Ik neem je mee door deze app!

Blinkist?

Op zoek naar een waardig alternatief voor het eindeloos scrollen door mijn Facebook tijdlijn, kwam ik op een dag Blinkist tegen. Het concept is simpel: het team achter Blinkist leest jaarlijks ruim 1000 Engelstalige boeken en vat de belangrijkste inzichten samen in een korte maar duidelijke tekst die je binnen een kwartier kan lezen. Via de app heb je overal toegang tot de uitgebreide digitale bibliotheek met alle samengevatte boeken tot op heden. Blinkist is beschikbaar voor iOS, Android of via web.

De essenties van managementboeken

Bij het openen van de app zie je een lijst met alle boeken verdeeld per categorie. Dames, helaas vind je hier geen 50 Tinten Grijs; Blinkist richt zich namelijk op non-fictie onderwerpen, zoals Management & Leadership en Persoonlijke Ontwikkeling.
Naar mijn mening bevat dit soort type literatuur naast de waardevolle boodschap, ook vaak teveel opvullende tekst. Dit om het beetje body te geven en er uiteindelijk een compleet boek van te maken. Blinkist cuts the crap: het scheidt de belangrijkste inzichten van de bijzaken en zorgt ervoor dat je in 15 minuten de boodschap begrijpt.

Blog - 3 appshots

Snel een boek lezen

Wanneer je een boek opent, vind je informatie over de inhoud, auteur en voor welk type publiek het interessant is. De hoofdtekst is ingedeeld in zogenaamde “blinks” (letterlijk betekent het ‘knipperen met je ogen’). Blinks zijn brokken tekst met de belangrijkste boodschappen van de auteur. Aan het einde van de Blink staat nogmaals de hoofdboodschap van het boek. Ook vind je hier aanbevelingen van soortgelijke boeken.

Gratis en betaalde variant

Blinkist is een freemium applicatie. Dat betekent dat je de app gratis gebruikt, maar je wel moet betalen voor de volledige functionaliteiten. Met Blinkist Free kan je elke dag 1 voorgeselecteerd boek gratis lezen. Met Blinkist Plus heb je volledige toegang tot de alle beschikbare boeken en met Blinkist Premium ontvang je ook nog eens een aantal extra functionaliteiten, zie hieronder.

Blog - 3 appshots (1)

Blinkist Premium: markeerfunctie en audioboeken

De extra functionaliteiten van Blinkist Premium zijn erg handig. Zo kan je met Evernote sync tijdens het lezen stukken tekst markeren. Deze stukken komen vervolgens automatisch terecht in je Evernote-notities. Zo vergeet je nooit meer om de inzichten uit je gelezen boeken. Daarnaast heb je toegang tot audioboeken. Hier hoor je geen saaie computer-achtige stem, maar professionele voice-overs. Zelf vind ik deze audiobooks ideaal voor tijdens het hardlopen: naast mijn workout steek ik ook nog wat op van deze boeken. Ten slotte kunnen Kindle gebruikers ook alle samenvattingen ook op hun E-Reader lezen.

Aan de slag

Blinkist is erg mobielvriendelijk. Hierdoor kun je alles gemakkelijk lezen, waar je ook bent. Alles staat gesynchroniseerd waardoor je op welk apparaat dan ook verder gaat waar je was gebleven. De gebruiksvriendelijkheid van de applicatie en kwaliteit van de samenvattingen maakt de leeservaring erg positief. Let er wel op dat Blinkist op dit moment alleen Engelstalige boeken bevat.

De volledige versie van Blinkist kan je 3 dagen lang gratis uitproberen. Veel leesplezier!

Download Blinkist

download-android

download-app-store

Deel dit artikel