Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

BMW pakt autodief door deuren gestolen voertuig van afstand te blokkeren

05-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
05-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De politie van de Amerikaanse stad Seattle heeft een autodief wel op een heel bijzondere manier in de kraag gevat. Toen de politie de man in het vizier kreeg, kon de verdachte letterlijk geen kant meer op. De deuren van de gestolen BMW werden, met behulp van de autofabrikant, namelijk van een afstand geblokkeerd. De dief kon het voertuig daardoor niet meer verlaten en werd daardoor gemakkelijk ingerekend door de politie.

De verdachte vond de BMW 550i volgens de politie in een parkeergarage. Toen hij tot de ontdekking kwam dat de sleutels in het voertuig lagen, besloot hij ermee vandoor te gaan. Toen de eigenaar ontdekte dat zijn voertuig was gestolen, schakelde hij de politie in. Die riepen op hun beurt weer de hulp in van BMW. De autofabrikant kon, met behulp van ingebouwde technologie, de locatie van het voertuig eenvoudig achterhalen.

Op die locatie trof de politie inderdaad de auto aan, inclusief de verdachte, die achter het stuur in slaap was gevallen. BMW kon de deuren van de auto van een afstand te vergrendelen, waardoor de dief in zijn nieuwe voertuig gevangen zat. De man werd gearresteerd en mocht mee naar de gevangenis. Hij werd niet alleen beschuldigd van autodiefstal, maar ook van het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs.

Deel dit artikel