Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

BratWurst Bot serveert in rap tempo verse bratwursten

21-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Duitse bratwurst blijkt prima klaar te maken door een robot, zo bewijst de BratWurst Bot van Forschungszentrum Informatik in Karlsruhe.

De BratWurst Bot werd gemaakt met onderdelen die voor iedereen te koop zijn, omdat de Duitsers wilden bewijzen dat je geen ingewikkelde technologie nodig hebt om praktische robots in elkaar te zetten. De Universal Robots UR-10 arm diende als basis en werd voorzien van een Schunk PG-70 hand. Deze onderdelen kan iedereen gewoon kopen. De robot pakt de bratwursten op en legt ze vervolgens op de grill, om ze vervolgens gaar te serveren.

Je kunt via een tablet een bestelling plaatsen bij de BratWurst Bot. De klant voert zijn of haar naam in en neemt vervolgens plaats in de wachtrij. Een tweede tablet wordt gebruikt om te communiceren met klanten en af en toe een grap te maken, zodat het wachten wat minder lang duurt.

De BratWurst Bot gebruikt twee camera’s en een algoritme om te analyseren wanneer de bratwurst geserveerd kan worden. Daarnaast weet de robot op basis van de kleur van de worst of het tijd is om ‘m om te draaien. Tijdens de eerste test serveerde de robot 200 bratwursten. Eet smakelijk!

Deel dit artikel