Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Deze bril laat wielrenners met een scherm live data zien

11-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sporters die gek zijn op data hebben vaak een activity tracker om hun pols. Die meet je hartslag, houdt je afgelegde afstand bij en kan je vertellen of je een persoonlijk record hebt gebroken. Voor wielrenners is het misschien wat onhandig om elke zoveel minuten op je pols te kijken. Het Amerikaanse Solos heeft daar een oplossing voor: het bedrijf wil met behulp van crowdfunding een slimme bril op de markt brengen.

En dat gaat goed: de Solos Smart Cycling Glasses heeft bijna drie keer zoveel geld opgehaald als de beoogde 50.000 dollar. De belofte is er dan ook naar: zo kan de drager realtime bijhouden wat zijn snelheid is, welke afstand hij heeft overbrugd en welk hellingspercentage hij heeft overwonnen.

Daarnaast bevat de bril ook allerlei andere toffe features. Zo kun je eerdere data gebruiken om tegen jezelf te racen en als je je onderweg bedenkt dat je een ver familielid lang niet gebeld hebt, kun je onderweg ook een belletje plegen.

Omdat de gegevens worden weergegeven op het scherm van de bril, kun je binnen een oogopslag helemaal bij zijn, zonder dat je je blik op een apparaat om je pols of aan je stuur moet werpen. Wie de bril gaat gebruiken wordt wel geadviseerd om het bij die ene oogopslag te laten, want wie een lange tijd naar die data blijft kijken heeft natuurlijk minder oog voor de weg en zijn omgeving.

Deel dit artikel