Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Mobiele bank Bunq laat je voortaan betalen met een foto van je hand

16-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bunq is een bijzondere bank: ze hebben geen kantoor waar je langs kunt en zelfs geen site waarop je kunt inloggen. Bij Bunq werkt alles via hun app. En logischerwijs wil de bank met die app voorlopen op de grote banken van ons land. Dat doen ze onder meer door allerlei nieuwe methodes te gebruiken om in te loggen en betalingen te bevestigen.

Je kon bij Bunq al inloggen met je vingerafdruk, zoals bijvoorbeeld ook ING en Rabobank aanbieden, maar ook een selfie wordt bij Bunq gebruikt als inlogmethode. Door even in de camera van je telefoon te kijken en met je ogen te knipperen weet de app zeker dat jij ook echt zelf de app gebruikt. De nieuwste identificatiemethode is een scan van je hand. Je richt de camera van je telefoon op vier vingers van je hand en de app doet de rest.

De technologie is niet door Bunq zelf ontwikkeld, maar komt uit de VS. Het bedrijf Veridium, dat is gespecialiseerd in wat officieel biometrische authenticatie heet, heeft de handscansoftware gemaakt. Bunq heeft naar eigen zeggen de wereldprimeur en noemt het Bunq 4 Fingers Touchless.

De functie zit ingebouwd in de nieuwe versie van de app van de bank, waarin het ook nog allerlei anderen verbeteringen heeft doorgevoerd. Daarnaast lanceert de bank tegelijkertijd een nieuwe app: Slice. Hiermee kun je makkelijk een rekening delen met je vrienden. Hier zijn al diverse apps voor, maar Bunq-klanten kunnen ook direct betaalverzoeken maken. Echter: het is ook voor niet-klanten mogelijk om Slice te gebruiken.

Deel dit artikel