Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Deze camera herkent of je belt tijdens het autorijden

27-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
27-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is een van de gevaarlijkste dingen die je kunt doen: achter het stuur zitten en tegelijk met je telefoon bezig zijn. Agenten kunnen daar op controleren, maar het is onmogelijk om iedereen die ergens langsrijdt in de gaten te houden. In China hebben ze daar iets op gevonden: een camera die in staat is om te herkennen of je tijdens het autorijden een telefoon in je hand hebt.

Het ontwerp van de camera is een samenwerking tussen het bedrijf Hikvision, dat beveiligingscamera’s maakt, en Movidius, schrijft Quartz. Movidius maakt software die een camera kan laten begrijpen wat hij ‘ziet’. De camera kan herkennen of iemand een telefoon in zijn hand heeft. De beelden worden goed geanalyseerd, waardoor de camera uiteindelijk een conclusie kan trekken.

De techniek is inmiddels zo geavanceerd dat de camera zelfs kan herkennen in wat voor auto je rijdt. Volgens Hikvision, dat nu dus gebruik maakt van de technologie, zijn de camera’s van het bedrijf nu in staat om met 99 procent zekerheid om een analyse over het beeld te geven. Op die manier moet het autorijden in China een stuk veiliger worden.

Deel dit artikel