Populaire zoekopdrachten

camscanner
Overzicht Geen categorie

Camscanner: weg met de bonnetjes-la

15-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-01-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Herken je de situatie dat je garantiebewijzen of bonnetjes niet meer terug kan vinden? Of nog erger: niet meer leesbaar zijn omdat deze te lang in de schoenendoos in de kast hebben gelegen? Dat is de reden waarom ik Camscanner gebruik.

Wie heeft er tegenwoordig nog een scanner of een printer thuis? Ik durf te wedden dat het er niet veel zijn. Zelf heb ik nog een oud besje waarbij iedere keer als ik dan iets wil printen de inkt op is. Maar toch is vaak handig om een scanner in huis te hebben. Denk aan de garantiebewijzen en documenten voor de administratie. Vooral de garantiebewijzen is mij een bekend probleem. De papieren bonnetjes in mijn la raken nog wel eens zoek. En als ik ze al heb kunnen vinden wanneer ik ze nodig heb, heeft de inkt de garantietermijn vaak niet overleefd.

Bonnetjes bewaren met Camscanner

Met de app Camscanner is het scannen, bewaren en terugvinden van je bonnetjes super eenvoudig. Hoe het werkt: download de app (op Android of iPhone) . Vervolgens kan je ervoor kiezen een account te maken. Dit is overigens niet noodzakelijk, maar daarmee krijg je wel toegang tot een aantal extra functionaliteiten. Ik vind het overigens wel vervelend dat je alleen kan registreren met een e-mailadres en niet met bijvoorbeeld Facebook of een Google account.

bonnetjes scanner

Scannen van het bonnetje is eigenlijk hetzelfde als een foto maken. De software in de app is zo slim dat deze automatisch herkent hoe het bonnetje eruit ziet en precies het juiste deel selecteert. Dus geen gedoe met uitmeten en recht boven je bonnetje hangen. De foto wordt automatisch opgeslagen als pdf of jpg bestand. Je kunt ook meerdere scans samenvoegen tot 1 document. De foto stuur ik vervolgens eenvoudig naar mijn Evernote zodat ik hem altijd bij de hand heb, maar je kunt bijvoorbeeld ook Dropbox of Wetransfer gebruiken. Uiteraard kan je het ook gewoon naar jezelf e-mailen en dan lokaal opslaan op je computer.

Er is een betaalde en gratis variant van deze app. Met de betaalde variant heb je geen hinderlijke advertenties onderin de app en krijg je ook wat meer opslagruimte. Ik ben zelf echter nog niet tegen dit limiet aangelopen. Ik wis alle foto’s zodra ze in Evernote staan.

Al met al, ik vind Camscanner een super handige app om al mijn bonnetjes makkelijk te bewaren. Voor jou heb ik de voor- en nadelen hieronder nog even kort opgesomd.

Pluspunten:

  • Ook zonder inloggen te gebruiken
  • Automatisch wordt het formaat herkend van je document dat je scant
  • Upload gemakkelijk naar je cloud omgeving zoals Onedrive/Google of direct naar Evernote

Minpunten:

  • Een account aanmaken kan alleen met een e-mailadres, dus niet met Facebook of Google.
  • Hinderlijke advertenties in de app bij de gratis variant

Download Camscanner (gratis)

download-app-store

download-android

Deel dit artikel