Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Check eenvoudig je downloadsnelheid met deze app van Netflix

11-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We willen internet en het liefst een beetje snel. Met het landelijk beschikbare 4G-netwerk kan je downloadsnelheid oplopen tot 120 Mb/s. Toch kunnen er factoren zijn die invloed hebben op je snelheid, zoals het type toestel dat je hebt en je locatie. Met de nieuwe app Fast (beschikbaar voor Android en iOS) van Netflix kun je nu eenvoudig je downloadsnelheid.

Op die manier wil Netflix natuurlijk dat je makkelijk kunt controleren of je snelheid hoog genoeg is om een film of serie te streamen. De app is eenvoudig in design en gebruik. Na het openen begint hij direct met een downloadtest, waarna je binnen enkele seconden te zien krijgt wat het aantal Mbps van dat moment is. Mocht je nou een lage snelheid ervaren, dan kun je er door deze check makkelijker achterkomen of dat aan de servers van betreffende website ligt, of dat er eventueel een storing is of werkzaamheden zijn.

Eerder dit jaar maakte Netflix de snelheidstest al beschikbaar via een speciale website. Maar omdat we steeds meer op mobiele apparaten doen, inclusief video’s bekijken en livestreamen, is een aparte app natuurlijk altijd handig. De dienst is wereldwijd gratis beschikbaar, ook als je geen lid bent van Netflix.

Deel dit artikel