Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

‘Chinese WhatsApp’ maakt drone die video’s naar chatapp kan streamen

17-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bij ons is WhatsApp de grootste chat-app, in China is dat WeChat. Het bedrijf dat de app op de markt brengt is Tencent, het vijfde grootste internetbedrijf ter wereld. En dat bedrijf brengt nu een drone op de markt die direct video kan livestreamen naar de chat-applicatie, schrijft Recode. Een soort Periscope (Twitter), maar dan voor je chat-app, dus.

De drone kan video’s opnemen in 4K en als je gaat livestreamen heeft hij een zeer acceptabele resolutie van 1080p (Full HD). Het is een compact apparaat dat je volgens Tencent zo in je rugzak mee kunt nemen en hij weegt minder dan een halve kilo. Omgerekend gaat het ding voor ongeveer 270 euro over de toonbank, wat erg goedkoop is in vergelijking met andere drones.

Met de prijs en de specifieke gimmick lijkt de Tencent met de drone vooral het grote publiek te willen bereiken. Vergeet de selfiestick: een leuke foto maak je tegenwoordig met een drone. Voorlopig is het apparaat alleen via Tencent zelf te koop. Of de Ying binnenkort wellicht ook in Europa te vinden zal zijn, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

https://youtu.be/dCHDgDoLzAw

Deel dit artikel