T-Mobile blog Founders blog
chrome extensies
Overzicht Thuis

Chrome-extensies: deze zijn handig en zo gebruik je ze

09-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Staat Chrome ingesteld als jouw favoriete internetbrowser op je laptop of computer? Met Chrome-extensies voeg je allerlei handige functies toe aan je browser. In dit blog leggen we je alles uit over deze handige extra’s aan je browser die ideaal is voor je internet abonnement voor thuis.

Wat zijn Chrome-extensies?

Een extensie is een uitbreiding van je browser. Google is de ontwikkelaar van Chrome, maar staat toe dat andere ontwikkelaars functies mogen toevoegen die voor veel mensen nuttig zijn. Een soort apps voor je browser dus. Zo breid je Google Chrome helemaal uit naar je eigen wens.

5 handige Chrome-extensies

Ben je benieuwd welke Chrome-extensies echt een aanvulling zijn op jouw browser? Lees snel verder.

AdBlock

Deze advertentieblokker is één van de bekendste Chrome-extensies. Hiermee blokkeer je advertenties en pop-ups op websites. Geen reclame meer op YouTube, Facebook, Twitch en je andere favoriete websites. Mooie bijkomstigheid: veel sites zijn, door de afwezigheid van reclames, zo een stuk gebruiks- en leesvriendelijker.

Je kunt AdBlock gratis downloaden voor de Chrome-browser.

Momentum

Deze extensie maakt je leven echt een stuk makkelijker. Momentum verandert het uiterlijk van een nieuw tabblad. Het handige hieraan is dat je je focuspunt voor de dag in kunt vullen. Daarnaast kun je rechtsonder een lijstje toevoegen met to-do’s die je kunt afvinken.

Je kunt Momentum gratis downloaden voor de Chrome-browser.

beste chrome extensies

Screenshot Extension

Wil je makkelijk een schermopname maken van een selectie van je scherm of hele pagina maken? Dat kan met deze Chrome-extensie. Behalve schermopnames maken, heeft deze extensie nog allerlei andere handige functies. Het kan bijvoorbeeld de tekst in je screenshot vertalen naar een andere taal, tekst editen en dit opslaan als PNG-bestand.

Je kunt Screenshot Extension gratis downloaden voor de Chrome-browser.

Ghostery

Nóg zo’n handige extensie! Ghostery is één van de beste Chrome-extensies op het gebied van privacy. Deze extensie blokkeert niet alleen ads, maar ook zogenaamde trackers die informatie over jou verzamelen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat websites sneller werken. Je kunt zelf kiezen hoe je om wil gaan met je privacy. Je kunt namelijk vier verschillende levels in stellen, op basis van hoe ‘streng’ jij jouw instellingen wil hebben. Download Ghostery hier.

BitWarden

Deze app ken je misschien al, het is namelijk een hele fijne password manager. Een sterk wachtwoord is natuurlijk erg belangrijk. Dankzij de extensie stelt hij wachtwoorden voor, maar voert hij ze ook automatisch voor je in. Inloggen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Je kunt Bitwarden gratis downloaden voor de Chrome-browser.

Grappige Chrome-extensies

Er zijn ontzettend veel handige Chrome-extensies, maar er zijn ook hele leuke Chrome-extensies die het browsen vooral leuker én grappiger maken. Wat dacht je van ‘Giphy Tabs’. Deze extensie laat je een nieuwe GIF zien, elke keer als je een nieuw browser scherm opent. Of ‘Teleparty’, waarbij je tijdens het kijken van een Netflix-film de mogelijkheid hebt om een chat-scherm te openen. Zo kijk kun je tijdens het kijken praten over wat er gebeurt. Ideaal voor een filmavondje op afstand!

Hoe kan ik Chrome-extensies toevoegen?

Je kunt Chrome op je laptop of computer aanpassen door de extensies toe te voegen vanuit de Chrome Web Store. Zo doe je het:

 • Open de ‘Chrome Web Store’.
 • Kies welke extensie je wilt downloaden en selecteer deze.
 • Klik op ‘Toevoegen aan Chrome’.
 • Sommige extensies hebben bepaalde rechten of gegevens nodig van je computer. Klik op ‘Extensie toevoegen’ om hier goedkeuring voor de te geven. Let op: zorg ervoor dat je alleen extensies goedkeurt die je vertrouwt.
 • Als je de extensie wilt gebruiken, klik je op het icoon rechts van de adresbalk.

Hoe kan ik Chrome-extensies beheren?

Je hebt al diverse extensies toegevoegd aan je Chrome-browser, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je kunt je extensies makkelijk beheren vanuit Chrome. Dit doe je zo:

 • Open Chrome op je computer.
 • Klik rechtsboven op ‘Meer’ > ‘Meer hulpprogramma’s > Extensies.
 • Hier worden al je extensies weergegeven.
 • In- en uitschakelen: hiermee schakel je de Chrome-extensies in of uit.
 • Toestaan in incognito modus: Klik op ‘Details’ en schakel ‘Toestaan in incognito modus’ in.
 • Beschadigingen repareren: Zoek een beschadigde extensie en klik op ‘Repareren’. Bevestig dit door ‘Extensie repareren’ te klikken.

Veel succes met uitzoeken!

Deel dit artikel