T-Mobile blog Founders blog
Chromecast resetten
Overzicht Thuis

Chromecast resetten: zo doe je dat!

24-11-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-11-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een Google Chromecast is een handige gadget. Daarmee maak je elke televisie gelijk een smart-tv. Zo kun je profiteren van Interactieve TV van T-Mobile en via de TV Anywhere App overal tv kijken.  Maar wat moet je doen als je apparaat niet goed werkt? De Google Chromecast resetten lost het probleem vaak op. In dit blog vertellen we je hoe je dat doet.

How to: hoe reset je je Google Chromecast?

Wil je je Chromecast naar de fabrieksinstellingen terugzetten? Omdat hij bijvoorbeeld niet meer goed werkt? Zo krijg je dat voor elkaar.

Chromecast met Google TV

Heb je een Chromecast met Google TV? Dan zijn er twee manieren om de Chromecast opnieuw in te stellen. De eerste is via de Chromecast afstandsbediening.

 • Selecteer rechtsboven in het tv-scherm je profiel en kies voor ‘Instellingen’.
 • Ga daarna naar ‘Systeem’, kies ‘Over’ en selecteer ‘Terugzetten op fabrieksinstellingen’.
 • De Chromecast wordt nu gereset.

Je reset de Google Chromecast ook vanaf het apparaat zelf:

 • Wanneer hij is aangesloten op de tv en voeding, houd je de knop op de achterkant van de Chromecast ingedrukt. Het ledlampje knippert geel.
 • Houd hem ingedrukt totdat het ledlampje wit brandt. Daarna laat je de knop los.
 • De Chromecast wordt nu gereset.

Chromecast (2e en 3e generatie) en Chromecast Ultra

Ook bij deze modellen zijn er twee manieren om hem te resetten. Wanneer je hem vanuit de Google Home app reset, is het alleen mogelijk als je toegang hebt tot het netwerk waarop de Chromecast is ingesteld.

 • Open de ‘Google Home’ app.
 • Selecteer de tegel van je apparaat en houd hem vast.
 • Tik daarna rechtsboven op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Meer’.
 • Daar kies je ‘Terugzetten op fabrieksinstellingen’ en nog een keer ‘Terugzetten op fabrieksinstellingen’.

Ook bij dit model reset je hem vanaf het apparaat zelf:

 • Als de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je de knop aan de zijkant ingedrukt.
 • Het ledlampje gaat oranje knipperen.
 • Houd hem ingedrukt totdat het lampje wit wordt.
 • Laat nu de knop los en de Chromecast wordt gereset.

Chromecast 1e generatie resetten

De eerste generatie Chromecast kun je via de Google Home app op dezelfde manier opnieuw instellen als bij de nieuwere Chromecast. Het gaat iets anders wanneer je hem vanaf het apparaat reset:

 • Wanneer de Chromecast is aangesloten op de tv, houd je hem ten minste 25 seconden ingedrukt, totdat het brandende ledlampje verandert in een knipperend rood lampje.
 • Zodra hij wit begint te knipperen en het tv-scherm leeg is, laat je de knop los.
 • De Chromecast wordt gereset.
Chromecast resetten 2022

3 redenen om hem te resetten

Een Google Chromecast resetten doe je niet zomaar. Wanneer je hem reset, gaat hij terug naar de fabrieksinstellingen. Zo werkt hij zoals je hem uit de verpakking haalt. Je moet je Chromecast dan opnieuw verbinden en installeren. Alsof ie nieuw is. Dit zijn drie redenen waarom je dat zou doen.

Hij werkt niet meer goed

De belangrijkste reden om een Google Chromecast te resetten is omdat hij niet meer goed werkt. Krijg je bijvoorbeeld geen beeld of geluid? Of zit er vertraging in de video die je kijkt? Het kan dat een reset je helpt en deze problemen oplost.

Je gebruikt een ander netwerk

Ben je overgestapt naar een nieuwe router? Of heb je de naam en het wachtwoord van je wifi veranderd? Dan is het handig om ook je Chromecast te resetten. Zo kun je die gemakkelijk in één keer goed instellen op je nieuwe netwerk en hem gebruiken zoals je dat gewend bent.

Je wilt hem verkopen of hebt hem gekocht

Wil je je Google Chromecast verkopen? Dan doe je er verstandig aan om hem te resetten. Zo weet je zeker dat er geen gevoelige gegevens bij de koper terechtkomen. Heb je daarentegen net een model van iemand anders gekocht en is die niet gereset? Ook dan wil je de Chromecast resetten, zodat je zonder problemen begint.

Wat kun je allemaal met de Chromecast doen?

De Google Chromecast is een kleine mediaspeler, die je via een HDMI-poort aansluit op je televisie. Hij is makkelijk aan te sluiten. Je hebt vervolgens je smartphone of een losse afstandsbediening om hem te bedienen.

Vanaf je telefoon, tablet of laptop stream je gemakkelijk content naar je televisie toe. Dat gaat vaak sneller dan wanneer je via een smart-tv content selecteert. Zoeken naar bepaalde filmpjes op YouTube of series op Netflix is makkelijker vanaf je telefoon of tablet met je toetsenbord dan via de afstandsbediening.

Bijkomend voordeel is dat je eerst op je andere apparaat kan zien of je het juiste filmpje hebt gevonden, voordat je het naar je televisie toestuurt. Ook kun je via de Google Chromecast en de TV Anywhere app televisie kijken op de plekken waar je geen kabel hebt lopen. Hij zo de perfecte oplossing om draadloos tv te kijken zonder coaxkabel.

Deel dit artikel