Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Combineer slimme apparaten, apps en social media met Flow van Microsoft

02-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stuur een berichtje naar je collega’s als je een vergadering uitstapt. Verstuur een tweetje zodra je je huis uitloopt. Het kan met Flow, de app van Microsoft waarmee je apparaten, apps en sociale media met elkaar kunt verbinden. De dienst is nu voor iedereen beschikbaar.

Flow lijkt op IFTTT: If This, Then That. De naam van deze concurrent legt het principe heel goed uit. Zodra er iets gebeurt, wordt een andere actie ondernomen. If woonkamer betreden, then lichten aan. If een berichtje op Twitter krijgen, then het alarm af laten gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang het maar werkt met een van de aan Flow gekoppelde diensten.

In totaal zijn dat er op dit moment bijna zestig. Van Microsofts eigen producten, zoals OneDrive, Office365 en Outlook tot YouTube, MailChimp, Instagram en Dropbox. Naast een webversie kun je er ook op je mobiele apparaten mee aan de slag met een speciale app voor iOS en Android. Het gebruik van de dienst is voor de eerste 750 acties gratis. Wil je meer, dan kun je vanaf 5 dollar per maand een abonnement op een betaalde versie nemen.

Deel dit artikel