Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Dankzij deze wearables voelen we ons veiliger op straat

05-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
05-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Voel jij je ’s avonds niet veilig op straat, dan zijn er inmiddels meerdere wearables die ervoor kunnen zorgen dat je in geval van nood binnen no-time contact hebt met familie of vrienden.

Wearsafe is de maker van een van de nieuwste noodknop-wearables. Het apparaatje creëert in geval van nood een groepschat met familie en vrienden. In deze chat wordt je locatie gedeeld via GPS en krijgen je contactpersonen een audiobestand van 60 seconden te horen. Dit moet ervoor zorgen dat meteen duidelijk is wat er aan de hand is.

De Nimb levert vergelijkbare functionaliteiten, maar dan in de vorm van een ring. Ook deze wearable heeft je smartphone nodig om een noodoproep uit te sturen. En dan is er ook nog de Roar, een device dat je aan je broek of als ketting kunt dragen. Het apparaatje kan bij een probleemsituatie ook een luid alarmgeluid laten horen, wat ervoor moet zorgen dat de aanvaller afgeschrikt wordt.

Roar-Final

De Roar is nu te reserveren en is leverbaar vanaf de herfst. De Nimb werd onlangs gelanceerd op Kickstarter en haalde binnen achttien uur het streefbedrag van 50.000 dollar. De Wearsafe zelf is gratis, al heb je daar wel een abonnement van vijf dollar per maand voor nodig.

Het kan handig zijn om een dergelijke wearable bij je te hebben, al betekent dat wel dat je voor verschillende features een losse gadget nodig hebt. Het is in dat opzicht goed nieuws dat ook de smartwatches van Apple en Pebble binnenkort met een noodknop uitgerust worden.

Deel dit artikel