Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Dankzij Sgnl verandert je vinger in een telefoon

01-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bellen door simpelweg je vinger tegen je oor aan te drukken. Het klinkt als iets dat enkel mogelijk is in films als James Bond en Mission Impossible, maar het wordt werkelijkheid. Onderzoekers van Samsung hebben een armband ontwikkeld, waar een telefoon in verwerkt zit. Het geluid wordt via je arm en je hand naar je vinger gestuurd, zodat het bij je oor uitkomt.

Samsung heeft besloten om het niet zelf op de markt te brengen, in plaats daarvan zoeken de bedenkers investeerders via crowdfunding. Onder de naam Sgnl hebben ze de ‘vingertelefoon’ op Kickstarter gezet. Het doel was om daar 50.000 dollar op te halen, maar ze hebben nu al meer dan het dubbele opgehaald.

Voor het gebruik van Sgnl heb je trouwens nog wel een smartphone nodig. Technisch gezien is het eigenlijk gewoon een bluetooth headset, die verbinding maakt met je telefoon. Om het gebruik zo praktisch mogelijk te maken, kun je Sgnl dragen als losse armband, maar werkt hij ook als horlogebandje, zelfs in combinatie met een smartwatch. De ingebouwde batterij gaat maximaal een week mee.

Interesse? Als je snel bent kun je het project voor 109 dollar steunen en heb je je Sgnal – als alles goed gaat – in februari in huis.

https://www.youtube.com/watch?v=40LfELeoAIw

Deel dit artikel