Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Darth Vader speelt hoofdrol in interactieve VR-film Star Wars

19-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Star Wars-fans opgelet: Lucasfilm werkt aan een Virtual Reality-film met Darth Vader in de hoofdrol. Sterker nog: je krijgt zelf ook een rol in de film.

Dat maakte Lucasfilm bekend tijdens de Star Wars Celebration, zo schrijft The Verge. Achter de schermen wordt er al meer dan twee jaar aan het interactieve Darth Vader-project gewerkt. Normaal gesproken lekken zaken rondom Star Wars regelmatig uit, dus het is opvallend dat juist het Virtual Reality-project zo lang geheim is gebleven.

In de film sta je straks naast de Sith Lord, waarna de scènes een voor een voorgeschoteld worden. Je hebt zelf ook invloed op het verloop van het verhaal, bijvoorbeeld omdat je dingen op kunt pakken en aan kunt raken. Het verhaal komt uit de koker van David S. Goyer, die ook The Dark Knight en Man of Steel schreef.

Het is nog niet duidelijk hoe hij de VR-wereld van Star Wars vorm wil gaan geven. De film zou zich bijvoorbeeld afspelen naast de andere Star Wars-films. “Jij bent te gast in het verhaal. De ervaring vindt plaats in een eigen wereld, met een eigen dag- en nachtcyclus en weersomstandigheden. Dat betekent dat de wereld ook doorgaat als jij het verhaal al een keer doorlopen hebt”, aldus Goyer.

Lucasfilm heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de VR-film met Darth Vader uitgebracht wordt en in welke vorm dat zal gebeuren, maar daarover volgt ongetwijfeld snel meer informatie.

Deel dit artikel