Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Controle over je dataverbruik met je iPhone

16-10-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
16-10-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je hebt misschien al gelezen dat je met de nieuwe iOS9 update ongemerkt extra kosten kunt krijgen door een Wifi-instelling. We kunnen je gerust stellen: dat gebeurt bij T-Mobile niet! Als je door je databundel heen bent krijg je hiervan een melding. Maar wist je dat je door je iPhone-instellingen te wijzigen wel meer controle hebt over jouw dataverbruik? Ik laat je vier instellingen zien waardoor je zelf in control bent over jouw MB’s.
Let op: dit zijn nog maar een paar tips die gaan over jouw iPhone-instellingen. Lees het blog Zuinig met je MB’s om nog meer MB’s te besparen.

1. Wi-Fi assistentie

Na de update naar iOS9 staat de optie ‘Gebruik automatisch mobiele data wanneer de Wi-Fi-verbinding slecht is.’ automatisch aan. Wil je niet dat je telefoon automatisch naar jouw mobiele data MB’s overschakelt? Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > scroll helemaal naar beneden totdat je Wi-Fi-assistentie ziet. Zorg dan dat dit schakeltje wit in plaats van groen is.

wifi assistentie

2. Mobiele data

Je kunt per app instellen of het gebruik mag maken van mobiele data. Vaak is dat handig voor apps die je gebruikt als je onderweg bent. My T-Mobile en 9292 gebruik ik voornamelijk als ik niet thuis of bij een ander Wi-Fi punt ben. Maar voor bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist en WeTransfer kan het voor een onnodig hoog dataverbruik zorgen en is het met een kleine databundel slim om deze dataslurpers alleen op Wi-Fi te gebruiken.
Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Zet de schakeltjes van de apps waarvan je niet wil dat deze mobiele data gebruiken op wit.

mobiele data

3. Ververs op achtergrond

Veel apps verversen automatisch op de achtergrond. Dit kan je ongemerkt data kosten. Soms vind ik dit handig, bij bijvoorbeeld Google Maps of Buienradar, maar het is lang niet bij elke app nodig. Loop jouw apps eens langs: ga naar Instellingen > scroll naar beneden waar je al jouw apps ziet > tik app voor app aan om te kijken of de app op de achtergrond ververst. Zet het schakeltje op wit als je dit niet wilt.

ververs op achtergrond

4. Netflix: alleen via Wi-Fi

Op de een of andere manier is grootverbruiker Netflix bij mij de enige app die de optie ‘Alleen via Wi-fi’ heeft. Volgens mij is het al voldoende om Mobiele data uit te zetten (zoals hierboven omschreven), maar wil je helemaal op safe spelen: ga dan naar Instellingen > scroll naar Netflix > zet hier de functie ‘Alleen via Wi-fi’ aan.

alleen via wifi
Ik raad je ook aan om het blog 13 tips om zuinig met je MB’s om te gaan te lezen. Hier lees je hoe je met jouw iPhone of Android langer van jouw MB’s kunt genieten!

Heb jij tips om zelf je dataverbruik op je iPhone onder controle te houden? Deel ze dan hieronder!

Deel dit artikel