Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De beste apps om een hittegolf door te komen

30-06-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-06-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De hitte is aan niemand voorbij gegaan. We zetten speciaal voor deze warme dagen een paar apps op een rij die je kunnen helpen in deze warme dagen. Doe er je voordeel mee en kom de hittegolf zo comfortabel mogelijk door met je smartphone!

Drinken

Water drinken! Dat is nog wel het beste wat je kunt doen deze dagen. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook de mensen om je heen zoals ouderen en kinderen. Hou elkaar een beetje in de gaten en drink genoeg. Kraanwater is prima natuurlijk. Ben je de komende dagen buiten de deur, check dan de app van Dopper met hun waterdrinkpunten, gratis beschikbaar voor Android en iPhones. Hier vind je direct de dichtstbijzijnde gratis watertappunt in de buurt. De organisatie Join The Pipe heeft bij de tourstart in Utrecht dit weekeinde voldoende waterttappunten klaar staan. De site Kraanwatertappunten helpt je eveneens met het vinden van een lekker glas water! Met Localscope (iOS) vind je de beste terrasjes en koele plekken!

Zonnen

Met dit weer is de verleiding groot om eens lekker in de zon te gaan zitten en die melkflessen aan je lijf een flinke tan te geven. Heerlijk, maar let op dat je niet verbrandt! De UV-kracht van de zon is op dagen als deze erg hoog en de kans van verbranden is groter. Gelukkig zijn er apps die je kunnen helpen.
Zo bekijkt de iOS app Zonnen en de Android app Sun Shield hoe sterk de zonkracht is waar jij bent en geeft je een maximale tijd die je in de zon kunt blijven. Door extra gegevens achter te laten, zoals je huidtype en welke factor zonnebrand je gebruikt, kan Zonnen je een beter advies geven.

Zwemmen en spelen

Met de Zwemwater app kun je realtime checken of de locatie waar jij wil gaan zwemmen wel schoon en veilig is bevonden door de Unie van Waterschappen. Zowel voor iOS als Android. Wist je trouwens dat er een heuse Weerbelevingsapp is? Alleen voor Android en wel nog in beta, maar je kunt zo zien hoe het weer “aanvoelt” op verschillende plaatsen. Bijzonder!

Delen

En zit je op het strand of op het terras? Deel dan je beste #hotdoglegs via Twitter, Instagram of Snapchat! Natuurlijk is er een Tumblr voor. Maar geniet vooral van het heerlijke weer en het zomerse gezelschap om je heen!

We hebben trouwens ook de beste vakantie-apps voor je op een rij gezet. Heb je meer tips? Laat het ons weten in de reacties of via Twitter!

Deel dit artikel