Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

De Nokia telefoon van Keanu Reeves uit de
Matrix is weer te koop

16-10-2018 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
16-10-2018 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

In 1999 was het een van de meest spraakmakende bioscoopfilms van dat moment: The Matrix. Een futuristische sci-fi actiefilm met in de hoofdrol Keanu Reeves. Zijn karakter Neo moet in de film kiezen of hij liever in een mooie schijnwereld of ‘de matrix’ wil leven: Het operating system achter ons dagelijks leven.

Hij kiest uiteraard dat laatste en moet het in de broncode opnemen tegen virussen en andere infiltranten die het systeem trachten lam te leggen. De film is bijna 20 jaar na dato nog steeds het bekijken waard, omdat The Matrix filosofische discussies over onder meer virtual reality en onze digitale toekomst aanwakkerde. En dat in een tijd waarin smartphones nog totaal ondenkbaar waren.

Nokia 8110: de Banana Phone

Mobiele telefoons gebruikten we in die tijd al wel. Maar inderdaad: alleen om te bellen, of hooguit af en toe een SMS te versturen. Ook Neo gebruikt in de film een GSM, die in die tijd ook daadwerkelijk op de markt werd gebracht door het dan Finse telefoniemerk Nokia: de Nokia 8110. Begin 2018 werd bekend dat het toestel dit jaar zijn rentree maakt.

De Nokia 8110 werd in die tijd ook wel gekscherend de ‘Banana Phone’ genoemd. Vanwege zijn kromme vorm en gele kleur ligt die vergelijking ook wel voor de hand, al is het apparaat ook in een zwarte uitvoering verkrijgbaar. Bijzonder aan dit toestel is dat je, net als in 1999, met deze mobiele telefoon eigenlijk alleen kunt bellen. Ideaal voor mensen die apps overbodige luxe vinden, of merken dat hun smartphone stiekem meer tijd opslokt dan ze zouden willen.

Vintage phone met de snelheid van nu

Bellen kun je met de Nokia 8110 dus uitstekend, en heb je in een uiterste noodsituatie toch een keer het internet nodig dan kan dat via een eenvoudige mobiele webbrowser. Apps downloaden uit de Google Play store gaat op dit device echter niet lukken.

De Nokia 8110 heeft 4G en LTE support en beschikt over een Qualcomm 205 Mobile Platform processor, 512MB RAM en 4GB opslag. De specs zijn dus zeker beter dan zijn originele versie uit 1999, waardoor je apparaat supersnel functioneert. Ook prettig: De Nokia 8110 is een stuk kleiner dan gangbare smartphones, en past dus makkelijk in je tas of broekzak.

25 dagen batterijduur

Aan een 2MP camera is gedacht en dus kun je met dit toestel ook gewoon foto’s maken. Maar het beste nieuws voor de liefhebbers van (vintage) Nokia toestellen is toch wel dat je op dit toestel weer als vanouds je favoriete spelletje Snake kunt spelen. Om de batterijduur hoef je het niet te laten: dit toestel gaat namelijk maar liefst 25 dagen mee op één oplaadbeurt.

De Nokia 8110 is nu bij T-Mobile verkrijgbaar.

Deel dit artikel