Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Je 4 GB data via het 4G-netwerk delen: drie tips hoe je dit kunt doen

04-11-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
04-11-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je persoonlijke hotspot is heel handig als je data over hebt en anderen daarvan wilt laten profiteren. Maar hoe zet je dit aan? En wanneer doen anderen dit? Ik vertel het je graag.

Jij als T-Mobile klant krijgt 4 GB cadeau, omdat we vieren dat we een landelijk 4G netwerk hebben. Dat is héél veel data (4 GB!) over een heel snelle verbinding (4G!). Krijg je dit niet op? Deel je MB’s dan met anderen via je Persoonlijke Hotspot.
Ik gebruik hem zelf regelmatig, of liever gezegd: ik laat hem gebruiken. Een vriendinnetje met een kleine databundel, mijn buitenlandse vrienden of gewoon wildvreemden bij een evenement. Allemaal mogen ze gebruik maken van mijn hotspot.

Persoonlijke hotspot instellen

Je hotspot is een instelling op je telefoon waarmee je anderen toegang kunt geven tot jouw internetbundel. Anderen zien jouw telefoon dan als WiFi-punt. De data die zij gebruiken, gaat van jouw bundel af.

Hoe stel ik dit in? Mijn collega Patrick legt dit voor iPhone, Android en Windows Phone stap voor stap uit.

persoonlijke-hotspot-iphone mobiele-hotspot-androidgedeeld-internet-windows

 

 

 

 

 

 

 

Internet in ruil voor chocola

Als iemand gebruik wil maken van jouw hotspot, dan gaan ze op hun eigen telefoon naar ‘WiFi’ en kiezen daar de naam van jouw hotspot. De naam van je hotspot kun je zelf kiezen, zoals mijn collega die zijn hotspot “Voor chocolade mag jij online” heeft genoemd. Op je Android toestel tik je hiervoor op de drie puntjes in je hotspot-scherm. Op je iPhone ga je naar Instellingen > Algemeen > Info > Naam.

Onderweg nog even werken en Skypen

Collega Janna was benieuwd hoeveel mensen ze tegelijk kon verbinden op het 4G-netwerk van T-Mobile en nam een mobiele WiFi-box mee toen ze met zeven vrienden in de auto vertrok voor een lang weekend weg. Met een mobiele WiFi-box kan je door middel van je simkaart je internetbundel delen met anderen zonder dat de batterij van je telefoon leegloopt.

In beide auto’s moesten de passagiers nog even ‘thuiswerken’ en via de 4G-verbinding die omgezet werd naar een wifi-signaal was dat geen enkel probleem. Vier mensen die tegelijk e-mailen, Skypen en bestanden downloaden. En ondertussen keek haar vriend naar zijn favoriete serie op Netflix. Test geslaagd.

Netflixen op de camping

Ook collega Renée zag een mooie kans om wat mensen blij te maken. Naar aanleiding van een tweet van zelfbouwers in Amsterdam noord ging ze langs met een aantal WiFi-boxen. De zelfbouwers stonden op een braakliggend terrein met tenten en caravans, zonder internet. Ze leefden daar tijdelijk in de hoop er ooit hun droomhuis te bouwen.

4G streamen

Op dat moment stonden er op het braakliggende terrein tientallen tenten en caravans van mensen die 24 uur per dag daar doorbrachten. Ze deden dit weken lang in de hoop op een kavel om straks hun droomhuis op te bouwen.

Lange dagen dus waarop gewoon doorgewerkt kon worden dankzij ons 4G-netwerk. Terwijl een aantal mensen gewoon hun dagelijkse werkzaamheden uitvoerden, waren weer anderen inspiratie aan het opdoen voor hun toekomstige woning. Surfen, tweeten, pinnen en natuurlijk onderzoek doen naar allerlei manieren van zelfbouwen. Op regenachtige dagen werden de kinderen bezig gehouden met YouTube filmpjes en als de kids in bed lagen werd er met z’n allen een filmpje gekeken via Netflix of muziek gestreamd. Ook hier was de conclusie eenduidig: 4G delen is super!

Zelf gebruik ik mijn internetbundel vooral om via Periscope heel veel concerten te delen. Via mijn account (@justmuur) kun je optredens zien van heel uiteenlopende bands en muzikanten. Luisteren naar muziek op m’n telefoon doe ik ook graag. In de auto, op het werk, waar dan ook. Boxjes eraan en iedereen kan meegenieten. Zo deel ik mijn passie voor muziek eenvoudig met anderen.

4GB extra voor jou

Klanten van T-Mobile krijgen de komende weken allemaal 4 GB extra op hun internetbundel om ons 4G-netwerk te ervaren. Ik ben heel benieuwd wat jij gaat doen met jouw 4 GB extra. Maak je dit cadeau zelf helemaal op? Door bijvoorbeeld te Youtuben, Netflixen of, net zoals wij, zelf te livestreamen? Of deel je je data met vrienden of vreemden? Laat het ons weten op social media met #deel4gb!

Deel dit artikel