Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Disney World krijgt unieke lichtshow die wordt verzorgd door 300 drones

18-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je wel eens in één van de Disney-pretparken bent geweest, dan weet je dat de dag altijd wordt afgesloten met een licht- en/of vuurwerkshow. Maar inmiddels is dat ouderwets. In Disney World in Florida gaat Disney namelijk iets nieuws doen: een droneshow. Drones met LED-lichtjes die centraal worden aangestuurd kunnen samen in de lucht dansen en allerlei vormen aannemen, wat zorgt voor een unieke lichtshow.

In totaal worden bij de show 300 drones gebruikt, die zijn ontwikkeld door Intel. Vanaf de grond zie je eigenlijk helemaal niet dat het drones zijn, maar zie je enkel de lampjes die samen een soort 3D-animatie vormen. Onderstaande video geeft een goed beeld van hoe het eruit ziet. Een kleine waarschuwing vooraf is wel op zijn plaats: hierna wil je dit in het echt zien!

https://www.youtube.com/watch?v=6bT9APO0O-4

Starbright Holidays, zoals de show heet is tot en met Kerst dagelijks te zien in Disneyworld. Of er daarna een andere droneshow volgt, is onbekend. Ook is onduidelijk of Disney plannen heeft om ook in andere parken met drones aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in Disneyland Parijs.

Deel dit artikel