T-Mobile blog Founders blog
ios 16
Overzicht Mobiel

Dit moet je weten over iOS 16

15-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Apple heeft iOS 16 aangekondigd! Dit wordt het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone. En geloof ons: dit besturingssysteem beschikt over veel mooie functies! Denk aan interactieve widgets en meer mogelijkheden met Wallet. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste functies? Lees dan snel verder!

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem van je iPhone. Met dit besturingssysteem kun je jouw berichten typen, apps downloaden, je device ontgrendelen en nog veel meer. iOS zorgt ervoor dat je jouw iPhone optimaal kunt gebruiken.

ios 16 functies

iOS 16: de nieuwste versie van het besturingssysteem

iOS 16 is de nieuwste versie van iOS. Apple kondigde deze versie aan op zijn ontwikkelaarsconferentie, WWDC 2022. Het is de opvolger van iOS 15, die nu voor de meeste iPhone modellen beschikbaar is. Zoals de iPhone 13 en iPhone SE.

De belangrijkste verbeteringen en nieuwe functies in iOS 16

iOS 16 beschikt over belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Interactieve widgets

iOS 16 krijgt interactieve widgets. Widgets zijn mini-apps voor op je startscherm. Bijvoorbeeld voor het nieuws of het weer. Bepaalde functies zijn rechtstreeks vanuit de widget uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan interactieve muziekwidgets, waarmee je afspelen en pauzeren rechtstreeks vanaf het startscherm kunt regelen.

Meer mogelijkheden met Wallet

In de Wallet kun je kortingsbonnen, spaarkaarten, toegangskaarten, bioscoopkaarten en nog veel meer bewaren. Ook komt er een nieuwe Tap to Pay-functie. Hiermee kun je contactloos betalen aan iemand die ook een  iPhone heeft.

Ongelukken herkennen

Ook komt er een functie op iOS 16 waarmee je iPhone auto-ongelukken kan herkennen. Deze werkt op dezelfde manier als de valdetectie op Apple Watch. In de nieuwe functie ziet iPhone via de verkregen gegevens waar je bent en hoe snel je beweegt. Zo bepaalt de smartphone of je in de auto zit en kan er hulp op afstand worden ingeschakeld.

Meer mogelijkheden om je gezondheid te monitoren

Met iOS 16 komen er ook meer mogelijkheden om je gezondheid te monitoren. Denk aan een verbeterde sleep tracking. Andere nieuwe functies zijn ‘Medicine Tracking’ en ‘Food Tracking’. Zo krijg je meer inzicht in hoe gezond je levensstijl is.

Ontelbare optimalisaties en bugfixes

iOS 16 zit vol met onzichtbare optimalisaties, bugfixes en verbeteringen. Deze zorgen ervoor dat je iPhone sneller, effectiever en zuiniger wordt. Mooi meegenomen!

Welke iPhone modellen krijgen iOS 16?

De iPhone 14 is het nieuwste model dat gebruikmaakt van iOS 16. Deze modellen krijgen ook iOS 16:

Ook de iPhone 14 modellen maken gebruik van iOS 16. Wanneer het besturingssysteem uitkomt? Het is nu beschikbaar!

iPhone 14

Met de iPhone 14 geniet je van alle voordelen die iOS 16 te bieden heeft! Stel snel je abonnement samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel
Deel dit artikel