Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Dit zijn 9 leuke uitjes die je nu al online kunt reserveren

22-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is bijna 1 juni en dat betekent dat heel veel plekken in Nederland weer open gaan voor publiek. Sommige pretparken oefenden de afgelopen weken al met speciale openstellingen voor kleine groepen. En restaurants en horeca zorgen dat de terrassen straks weer klaar staan.

Eén ding is heel belangrijk als we straks weer de deur uit mogen: Zorg dat je van tevoren je plekje of tickets reserveert. De meeste toeristische en publieke locaties in Nederland mogen namelijk alleen open voor mensen die vooraf gereserveerd hebben.

Wil je nu vast een uitstapje vastleggen? Dan hebben wij een aantal leuke locaties geselecteerd waar je straks weer op afspraak naar toe kan. Met linkje naar de reserveringspagina.

1. De Efteling

Het bekendste pretpark van Nederland is weer open voor publiek. Vanaf 20 mei kunnen bezoekers weer in het sprookjesachtige themapark in Kaatsheuvel terecht. Kaarten reserveer je hier. Let op: je kunt maximaal een week vooruit reserveren en er wordt gewerkt met een wachtrij-systeem.

2. Burgers’ Zoo

Ook de dierenparken zijn in veel gevallen alweer open. Gingen we twee weken geleden nog bij Burgers’ Zoo op bezoek via de Instagram account @Thuisuitjes, nu kun je er weer in het echt naar toe! Reserveren via deze pagina.

3. Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon opent op 1 juni haar deuren. Je kunt dan niet alleen een van de grootste collecties oorlogsmaterieel in Europa bekijken, maar ook de spectaculaire fietsbrug dwars door het museum bewonderen. Reserveren via deze pagina.

4. Boom Chicago Amsterdam

https://www.youtube.com/watch?v=2EcFy0KtQl0

Het duurt nog even voordat Comedy Theater Boom Chicago in Amsterdam weer helemaal opengaat, maar tot die tijd kun je er online comedylessen volgen, of vast online kaarten bestellen voor de nieuwe show ‘Sitcom’. Sitcom is een improv comedy show volledig in het thema van de 90s. Dus trek je aussie uit te kast, pak je flippomap erbij en reserveer hier direct je kaarten.

5. Uitwaaien op Terschelling

Even de stad uit? Pak dan de veerboot naar Terschelling om daar even lekker uit te waaien. Je kunt bijvoorbeeld logeren bij Puur Terschelling, die ook activiteiten zoals wadlopen, huifkartochten en paardrijden organiseren. Uiteraard met de nodige hygiënemaatregelen en op anderhalve meter afstand. Je kunt online reserveren.

6. Gevangenmuseum Den Haag

Ook de kleinere musea werken hard aan een heropening. Geef juist deze kleinere locatie een steuntje in de rug door nu vast een online ticket te reserveren. Bijvoorbeeld het Gevangenmuseum in Den Haag. Waar je ziet hoe criminelen van hoge en lage komaf vroeger werden opgesloten. Plus een uitgebreide collectie martelwerktuigen. Boek hier je tickets.

7. Duinrell Wassenaar

In Duinrell kun je in diverse achtbanen, een rodelbaan, bootje varen of draaimolens. Gewoon even lekker een dagje d’r uit. De attracties zijn nu roulerende geopend om drukte te vermijden. Reserveer je kaarten online.

8. Rijksmusem

Het Rijksmuseum is vanaf 1 juni weer te bezoeken. Elk kwartier mogen er maar liefst 75 mensen naar binnen. Zij mogen zo lang in het museum blijven als ze willen, zolang iedereen maar afstand houdt. In totaal mogen er op een dag niet meer dan 2000 mensen tegelijk in het museum. Reserveer hier je kaarten.

9. Wildlands Emmen

Woon je in het noord-oosten van Nederland dan is een een bezoekje aan WILDLANDS Emmen vanaf nu weer mogelijk. In dit dierenpark kun je een wereldreis in één dag maken. Ze hebben er namelijk alles van poolgebied tot savanne. Kaarten reserveren via de website.

Wie neem jij mee op Thuisuitje?

Als je binnenkort weer op uitje gaat, vergeet je dan niet om iemand anders blij te maken met een thuisuitje? Bel bijvoorbeeld je oma, je oom of vriendin die momenteel nog niet de deur uit kan of wil. Zo maak je een ander blij met een leuke ervaring op afstand. Niet vergeten te (video)bellen dus!

Deel dit artikel