Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

DJI voorkomt dat je met je drone over evenementen kunt vliegen

07-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is de afgelopen tijd al een aantal keer in het nieuws geweest: mensen die te dicht met hun drone bij een vliegveld vliegen of boven een grote groep mensen. Ontwikkelaar DJI zorgt er nu met een softwareupdate voor dat het zogenaamde geofencing-systeem dat dit moet voorkomen nog verder wordt uitgebreid.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Op dit moment worden dronebestuurders al via de DJI-app gewaarschuwd als ze bijvoorbeeld vlakbij een gevangenis of kerncentrale rondvliegen. Er zijn zelfs plekken waar je een drone helemaal niet de lucht in krijgt. Denk bijvoorbeeld aan luchthavens.

Omdat het systeem nu is uitgebreid, werkt het ook voor gebieden waar een tijdelijk verbod op drones van toepassing is. Gebruikers krijgen na de update ook waarschuwingen bij grote evenementen of als er ergens een bosbrand woedt. Hierdoor worden ongelukken voorkomen en wordt bijvoorbeeld ook voorkomen dat je hulpdiensten hindert met je drone, legt DJI uit.

Deel dit artikel