Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Domino’s gaat pizza bezorgen met drones

26-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Waar nu nog busjes, scooters en fietsen worden ingezet om dingen te bezorgen, denken heel veel bedrijven dat dat in de toekomst met drones kan. Postbedrijven als DHL en webwinkels als Amazon experimenteren daar al mee. En nu voegt Domino’s Pizza zichzelf aan dat rijtje toe. Het bedrijf wil nog dit jaar starten met testen in Nieuw-Zeeland en ons land staat voor volgend jaar op de planning.

Gisteren demonstreerde de pizzaketen zijn bezorgdrone aan de minister van Transport in Auckland, meldt persbureau Reuters. De pizza’s zitten in een speciale doos die onder de drone zit en via een kabel naar beneden kan worden getakeld, zonder dat de drone hoeft te landen. Je bestelde pizza’s komen dus letterlijk uit de lucht vallen. De Het bedrijf werkt hiervoor samen met Flirtey, dat eerder deze zomer al samenwerkte met winkelketen 7-Eleven.

Domino’s kijkt overigens ook naar andere bezorgmethoden waarvoor geen fysieke bezorger nodig is. Zo test het bedrijf robots die pizza’s kunnen bezorgen. Afhankelijk van de bezorglocatie zou het bedrijf straks kunnen kiezen voor een drone of robot. Voorlopig gaat het echter nog om kleinschalige tests en zien we dus nog gewoon de pizzascooters door de stad racen.

Deel dit artikel