T-Mobile blog Founders blog
dongel internet mogelijkheden
Overzicht Thuis

Hoe werkt een dongel voor internet?

10-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is een dongel voor internet?

Een dongel voor internet is een accessoire dat je aansluit op een apparaat dat je wilt verbinden met mobiel internet, zoals je laptop. In de dongel plaats je een simkaart die verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Daarna zorgt de dongel ervoor dat je met het aangesloten apparaat kunt internetten via 4G of 5G. Handig als je mobiel wilt internetten op je laptop.

Wanneer is internetten met een dongel handig?

Veel mensen werken graag met hun laptop buiten de deur. Ook nu veel kantoren gesloten zijn. In openbare ruimtes ben je vaak overgeleverd aan openbare wifi-netwerken. Die zijn onbeveiligd en vaak langzaam. Onhandig als je met grote bestanden werkt, moet inloggen op de online werkruimte van je werkgever of moet videobellen. Met een dongel voor internet heb je snel, stabiel en veilig internet dat je met niemand hoeft te delen. Een verbinding voor jezelf dus, die geen moment hapert.

dongel internet tips

Internetten via een dongel: dit heb je nodig

Het prettige aan internetten via een dongel is dat je er maar twee dingen voor nodig hebt: een dongel en een data simkaart.

Data simkaart

Zonder simkaart geen mobiel internet. Ook de dongel heeft dit dus nodig. Je kunt hiervoor een data simkaart bij een provider kopen met daarop een Data Only abonnement. Dit is een abonnement met alleen een internetbundel.

Dongel

De data simkaart plaats je in de dongel. Soms krijg je die meegeleverd bij het Data Only abonnement dat je afsloot, maar via webwinkels als Coolblue kun je ook zelf 4G dongels kopen. Deze kosten tussen de 70 en 100 euro. In deze dongel plaats je de simkaart. Vervolgens sluit je de dongel via USB stick aan op je laptop en ben je online via mobiel internet.

De voordelen van internetten met een dongel

Met een dongel kun je altijd internetten op een apparaat dat geen simkaart heeft. Is er geen wifi-verbinding beschikbaar? Of is deze erg langzaam? Met de dongel ben je online via het betrouwbare, snelle mobiele netwerk van T-Mobile. Ook hoef je met een dongel voor internet geen hotspot te maken van je telefoon. Het nadeel daarvan is dat de bundel van je telefoonabonnement snel leeg is en je de batterij snel weer moet opladen.

Internetten via een dongel bij T-Mobile

Bij T-Mobile kun je met een dongel internetten. Je kunt bij ons namelijk een Data Only abonnement afsluiten en zelf een dongel voor internet regelen. De bundels om via een dongel te internetten zijn:

  • 1GB: € 12,50 per maand*
  • 5GB: € 17,50 per maand*
  • Unlimited: Onbeperkt GB voor € 35 per maand*

Het fijne is: voor € 1,49 per maand kun je de Altijd Extra Veilig Online-optie nemen. Hiermee is internetten via de dongel extra veilig. Deze optie werkt als een firewall voor je mobiele internetverbinding. Je bent zo automatisch beschermd tegen virussen en phishing-sites. Zo ben je veilig met een dongel online via een verbinding die je helemaal voor jezelf hebt. Ideaal om op locatie te werken op je laptop of om op vakantie snel internet op zak te hebben om series te streamen.

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

Deel dit artikel