T-Mobile blog Founders blog
tv kijken zonder coax
Overzicht Thuis

Draadloos tv-kijken zonder coax? Zo doe je dat!

05-04-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-04-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je thuis geen coax-aansluiting? Of wil je graag draadloos tv-kijken, omdat er bijvoorbeeld op je slaapkamer geen coax is? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. In dit blog ontdek je de manieren om tv te kijken zonder coax nodig te hebben.

Wat is coax en waarom heb je het vaak nodig?

Je gebruikt een coaxkabel om tv te kijken via het kabelnetwerk. Via coax worden beeld en geluid overgedragen. De ene kant van de kabel sluit je aan op je televisie, de andere op een speciale ingang in het stopcontact. Je hebt deze kabel nodig als je provider televisie aanbiedt via het kabelnetwerk.

draadloos tv kijken zonder coax

Draadloos tv-kijken zonder coax: 5 manieren

Je kunt op meerdere manieren live tv-kijken zonder coax. De handigste vind je hieronder.

1.      T-Mobile Smart TV App

Met de Smart TV App van T-Mobile kun je draadloos tv-kijken. Je televisie hoeft alleen verbonden te zijn met internet, wat draadloos via wifi kan. Via de app op je televisie kijk je live televisie en geniet je ook van alle mogelijkheden van Interactieve TV. Pauzeer programma’s, kijk gemiste uitzendingen terug of zoek zelf een film of serie om te kijken via de on-demand videotheek. Makkelijker wordt het niet om zonder coax tv te kijken in dezelfde hoge kwaliteit.

2.     Via Chromecast of Apple TV

De Chromecast en Apple TV zijn twee apparaatjes die je via HDMI aansluit op je televisie. Vervolgens kun je vanaf andere apparaten beeld afspelen op het grote scherm van je televisie. Op deze manier kun je online tv kijken. Ook hier is geen coax-aansluiting voor nodig, alleen een internetverbinding. In dit blog lees je meer manieren om tv te kijken via de Chromecast.

App image
T-Mobile TV Anywhere
Rating starRating starRating starRating starRating star

TV kijken waar en wanneer je maar wilt

Download deze app hier

3.     Zonder coax tv-kijken via de telefoonlijn of stopcontact

Je kunt ook tv-kijken zonder coax via de telefoonlijn of het stopcontact. Draadloos tv-kijken is dat niet, want je televisie moet nog altijd aangesloten worden op een netwerk. In dit geval is dat niet het kabelnetwerk, maar de telefoonlijn. Deze manier van tv-kijken zonder coax is wél handig als de aan te sluiten tv niet in de buurt is van de coax-ingang bij je thuis.

4.     Met satelliettelevisie

Er is nog een andere manier om tv te kijken zonder coax. Maar of het handiger is? Dat is de vraag. Het gaat om satelliettelevisie. Hiermee haal je met je eigen satellietschotel het beeld op uit de ruimte. Daar is allerlei apparatuur voor nodig en het uitrichten (afstellen) van de schotel luistert nauw. Ook is deze manier van draadloos tv-kijken wat storingsgevoelig als het weer slecht is. Of als een object het zicht van de satellietschotel naar de ruimte blokkeert. Daarnaast moet je alsnog allerlei kabels trekken. Bijvoorbeeld van de schotel naar je tv-ontvanger. Het is daarmee zowel wel als niet digitale tv zonder kabel.

5.     Draadloos tv-kijken via een externe antenne

Het is ook mogelijk om via een externe antenne tv te kijken zonder coax. Dit is geen vorm van draadloos tv-kijken, want de antenne moet nog wel op de televisie worden aangesloten. Vervolgens plaats je deze ergens op een plek waar hij de ruimte heeft om het signaal goed te ontvangen. Nadelen van deze manier van tv-kijken zonder coax? Het kijken gaat niet altijd even vloeiend omdat de ontvangst niet altijd optimaal is. Ook zijn er geen interactieve mogelijkheden en het zenderaanbod is vaak wat beperkt.

Tweede televisie draadloos aansluiten

Zoals je kunt lezen, zijn er veel manieren om zonder coax televisie te kijken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld met de Smart TV App van T-Mobile, zelfs volledig draadloos. Dit is ook handig als je een tweede televisie wilt gebruiken. Bijvoorbeeld om tv te kijken op de slaapkamer. Je hoeft dan niet allerlei kabels te trekken. Het enige dat nodig is? Een stabiele internetverbinding. Iets waar je zelf voor kunt zorgen met een wifi versterker!

Deel dit artikel