T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Onderzoek: Driekwart Nederlanders wil dat smartphone op de fiets verboden wordt

23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Driekwart van de Nederlanders wil dat het gebruik van een smartphone op de fiets verboden wordt. Dat zegt het ministerie van Infrastructuur en Milieu in een vorige week gepubliceerd onderzoek. Het hoofd van het ministerie, minister Schultz, zei in december de smartphone op de fiets te willen verbieden.

Volgens het onderzoek vindt 75 procent van de Nederlanders dat het bedienen van een smartphone op de fiets verboden moet worden. Meer dan de helft, 60 procent, vindt dat het in de hand hebben van een smartphone op de fiets al verboden moet zijn, ook al wordt het apparaat niet gebruikt.

Over de vraag of een telefoon wel handsfree mag worden gebruikt, zijn de meningen verdeeld. Volgens het rapport is 40 procent van de Nederlanders ook voor zo’n verbod. Een andere 40 procent vindt dat niet op zijn plaats.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 554 mensen van 18 jaar of ouder. Van hen geven 168 mensen (30 procent) aan hun smartphone wel eens op de fiets te gebruiken. Het gaat met name om bellen, muziek luisteren, navigeren en het lezen van berichten. Ook het schrijven van berichten komt relatief vaak voor, vooral onder de groep in de leeftijd van 18 tot 34 jaar. Het voorstel van minister Schultz wordt ook wel ‘appverbod’ genoemd.

Deel dit artikel