Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Duitse strandmeesters zetten drones in om drenkeling te redden

03-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Duitse nationale vereniging van strandmeesters wil kijken of drones kunnen helpen om drenkelingen te redden. De organisatie heeft daarvoor de afgelopen zomer tests uitgevoerd met het bedrijf Microdrones. De drones moeten bijvoorbeeld een reddingsboei naar een drenkeling brengen, sneller dan een badmeester dat kan.

Volgens Restube, een bedrijf dat accessoires maakt voor strandmeesters, verdrinkt een volwassene vaak al binnen zestig seconden. Een kind kan zelfs binnen een halve minuut al verdrinken. Dat is voor een strandmeester niet altijd genoeg tijd om een drenkeling te bereiken. Een drone kan die persoon volgens de organisaties wél op tijd bereiken en zo snel een boei of drijfplank afleveren. Vervolgens kan de strandmeester deze persoon naar het droge brengen.

De strandmeester die de drone bestuurt wordt getraind om dat te doen. De drone zelf bevat een camera, waardoor de bestuurder precies kan zien waar hij zich bevindt. Volgens de organisaties kunnen drones helpen om een groot aantal mensen dat normaal zou verdrinken toch te redden.

https://youtu.be/d6Qhq9yFdKo

Deel dit artikel