T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Dual sim op je iPhone dankzij T-Mobile eSIM

21-08-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-08-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Dual sim: gebruik twee simkaarten op één toestel

Heb jij vaak twee telefoons bij je? Eén privé en één zakelijk bijvoorbeeld? Of wissel je wel eens van simkaart als je in het buitenland bent? Best onhandig, zeker als je dan niet meer bereikbaar bent op je Nederlandse nummer. Het zou makkelijker zijn als je één telefoon voor alles kon gebruiken. Met dual sim kan dat.

Met dual sim heb je namelijk twee simkaarten in één telefoon. Beide simkaarten zijn tegelijkertijd actief en je maakt dus zonder beperkingen gebruik van beide nummers en beide aansluitingen, zoals je gewend bent.

T-Mobile eSIM

Dual sim bestaat al een tijdje, maar in combinatie met eSIM ontstaan nu nieuwe mogelijkheden. Met een eSIM hoef je namelijk geen plastic simkaart meer in je toestel te stoppen. Een eSIM is een ingebouwde chip in je smartphone. Lees hier hoe dat precies werkt.

eSIM wordt nu ondersteund door T-Mobile. Iedereen met een T-Mobile abonnement en een voor eSIM geschikt toestel kan eSIM nu gebruiken. Is op jouw dual simtelefoon bijvoorbeeld een normale sim en een eSIM-profiel actief, dan kun je op twee nummers tegelijkertijd gebeld worden.

eSIM en dual simtoestellen

Er zijn nog maar enkele smartphones die van dual sim en eSIM gebruik maken, waaronder de nieuwste generatie iPhones. Verwacht wordt dat er snel meer toestellen op de markt komen die kunnen profiteren van deze functionaliteiten, ook van andere merken dan Apple. Bekijk hier een overzicht van alle Apple dual simtoestellen die eSIM ondersteunen.

Deel dit artikel