T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

In Dubai gaan ze deze zomer vliegende taxi’s testen

15-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een taxi is vaak de makkelijkste manier om van A naar B te komen in een stad. Tenminste: als het verkeer niet compleet vast staat. Iets wat in steeds meer grote steden een probleem wordt. De oplossing? Vliegende taxi’s, oftewel taxidrones!

In Dubai gaan ze er deze zomer mee testen, schrijft TechCrunch. Het gaat om een soort grote drones die één persoon kunnen vervoeren. Zo’n minihelikopter vliegt autonoom en heeft dus geen piloot aan boord. Vanaf een afstand worden ze in de gaten gehouden vanuit een soort commandocentrum.

De elektrische taxidrones waar het om gaat zijn gemaakt door het Chinese bedrijf Ehang. Ze wegen slechts 225 kg en de passagier mag maximaal 100 kg wegen. De maximale snelheid waarmee hij kan rondvliegen is 160 km/u. Relatief traag voor een helikopter of vliegtuig, maar razendsnel voor vervoer in de stad! De maximale afstand die een vlucht mag zijn is zo’n 50 kilometer, meer dan genoeg in een stad als Dubai.

Testvluchten

Het testproject in Dubai is een initiatief van de overheid. De eerste testvluchten zouden al zijn begonnen, maar voordat de taxidrones daadwerkelijk de lucht in kunnen in juli moet er uiteraard nog wel vanalles geregeld worden.

Zodra Dubai ze daadwerkelijk in gebruik neemt en het gebruik ook daadwerkelijk vlekkeloos verloopt, kan het snel gaan met de ontwikkeling van dit soort technologie. Wie weet vlieg je binnenkort wel met zo’n taxidrone van Rotterdam naar Den Haag!

Deel dit artikel