Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Duitse studenten bouwen auto die omgerekend 11.000 km rijdt op 1 liter benzine

22-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Personenauto’s worden steeds zuiniger, maar vergeleken met de TUfast eLi14 uit München zijn het nog steeds dorstige benzineslurpers. Deze auto heeft het Guinness World Record voor het meest efficiënte elektrische voertuig ter wereld te pakken.

De TUfast eLi14 debuteerde tijdens de Shell Eco Marathon van 2014, maar werd de afgelopen twee jaar verder ontwikkeld door het Duitse TUfast Eco Team van de Technische Universiteit van München. Zo werd de motor voorzien van een andere controller en werden de magneten anders geplaatst. Daarnaast maakten de originele wielen plaats voor een nieuwe set, zodat de lagers voor minder wrijving zorgen.

Tijdens de installatieronde werden de laatste plooien gladgestreken. De recordpoging verliep naar wens, want het team haalde 1232 kilometer per kWh. Ter vergelijking: dat zou betekenen dat het voertuig 10.956 kilometer zou kunnen rijden op een liter normale benzine.

Echt lekker kun je er trouwens niet in rijden. De auto is zo klein en laag dat er enkel plaats voor de bestuurder die de auto liggend moet besturen.

https://www.youtube.com/watch?v=j03U0XqDu0A

Deel dit artikel