Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

E-sim trending op Mobile World Congress 2016

02-03-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
02-03-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het Mobile World Congress, dat vorige week in Barcelona werd gehouden, stond in het teken van innovatie. Zo introduceerde Samsung de Galaxy S7, maar ook toekomstige ontwikkelingen als 5G en Internet of Things waren onderwerp van gesprek. ‘De introductie van embedded simkaarten (e-sims) was een hot topic’, aldus Roy van Oosteroom, directeur corporate sales bij T-Mobile.

Vorige week deelde Roy van Oosteroom, directeur corporate sales bij T-Mobile, zijn verwachtingen rondom het Mobile World Congress 2016 in Barcelona. Inmiddels heeft hij weer voet op Nederlandse bodem gezet en nu blikt hij terug.

‘Een rollercoaster’, zo beschrijft Van Oosteroom de beurs in Barcelona. ‘Je vliegt van de ene meeting naar de volgende afspraak. Ter illustratie: ik zag op mijn Moves app dat ik op maandag bij elkaar 15 kilometer had gelopen!’

E-sim als nieuwe standaard
In de wandelgangen werd veel gesproken over e-sims. In juni 2016 komt de internationale branchevereniging GSMA met specificaties van e-sims voor de smartphone. ‘Dit wordt de nieuwe standaard’, voorspelt Van Oosteroom. ‘De voordelen van de e-sim zijn evident. Ten eerste bespaart dit kosten: de losse, fysieke simkaart hoeft niet langer gemaakt en getransporteerd te worden. Het activeren van gebruikers kan bovendien op afstand.’

Dankzij de besparing op (migratie)kosten, wordt de overstap naar een andere provider laagdrempeliger. Het overstappen was overigens al versoepeld met de komst van de Telecommunicatiewet. Deze wet maakt het opzeggen van een zakelijk abonnement gemakkelijker.

Technologie
Langzaam komen er al devices op de markt, waar de e-sim al in is gesoldeerd. Een voorbeeld is de smartwatch Gear S2 van Samsung, die in maart op de markt komt. T-Mobile bereidt zich hierop voor. ‘Als het voor smartphones zover is, en dat is een proces van máánden, moeten wij de technologie hebben om op afstand e-sims te programmeren of activeren’, besluit Van Oosteroom.

Het team van T-Mobile was live aanwezig op Mobile World Congress 2016. Bekijk de video’s op ons Youtube-kanaal.

 

Deel dit artikel