Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Easyjet maakt de ideale schoen voor een citytrip

25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een citytrip, wat een heerlijke manier om een nieuwe stad te ontdekken! Of niet? Want tegenwoordig lijkt het wel alsof toeristen meer op hun mobieltje aan het staren zijn dan dat ze van de stad kunnen genieten. Want welke kant moet je nou precies op om bij de volgende toeristische attractie of dat leuke restaurantje uit te komen? Luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft de oplossing: Een slimme schoen die je vertelt welke kant je op moet terwijl je aan het wandelen bent.

De schoenen maken middels bluetooth verbinding met je smartphone. Het principe is verder erg simpel: Op je mobiel stel je de route in van de locatie waar je op dat moment naar toe wilt. Daarna stop je je mobiel in je zak en doen je schoenen de rest: Ze vibreren om je te vertellen waar je rechts of links af moet slaan om te komen waar je heen wilt.

Barcelona Street Project (3) (2)

Samen met een handjevol tech journalisten mochten wij de schoenen vorige week uitproberen in Barcelona. De schoenen zijn op dit moment nog in de testfase, dus af en toe werkt de app nog niet helemaal goed. Maar het idee is bijzonder handig: Wat een genot om niet steeds op je mobiel of op een kaart te hoeven kijken om te zien waar je heen moet. Je kunt gewoon lekker van de stad genieten zonder dat je verdwaalt!

Het Easyjet Barcelona street Project is bovendien een slimme manier van de luchtvaartmaatschappij om toeristen ook op hun vakantiebestemming een service te bieden waar ze wat aan hebben. Volgens projectmanager Nuria Martinez die de app en bijbehorende schoenen bedacht ontstond het idee toen een van haar collega’s tijdens een citytrip tegen een prullenbak aanliep omdat ze steeds op haar mobiel aan het kijken was. “Je wilt je ogen vrij hebben om gewoon van de omgeving te genieten, het idee van een citytrip is juist dat je lekker ontspant, toch?”.

 

Deel dit artikel