T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Geen categorie

De beste ebook apps voor op vakantie

22-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De vakantietijd komt eraan. Lekker ontspannen met een boek of tijdschrift aan de rand van het zwembad, gewoon in je tuin of op het strand. Maar die boeken zijn zwaar, tijdschriften heb je zo uit en op vakantie lees je alleen maar het nieuws van gisteren. Met onderstaande eBook apps hoef je alleen je telefoon of tablet mee te nemen en heb je al je favoriete leesvoer bij de hand, ideaal! En extra handig: wij hebben ook wat extra voordeel geregeld.

Bookmate

De ebook app Bookmate geeft je een hele ruime boekenkeuze: van klassieke romans tot vakliteratuur. Je hebt toegang tot 500.000 eBooks. Met de Bookmate-app zoek je een boek en voeg je hem toe aan je eigen bibliotheek. Je kunt notities en quotes bewaren en je eigen lettertype en achtergrond instellen.

Er zijn ruim 3.500 Nederlandse boeken te vinden naast onder meer Engelstalige, Spaanse, Turkse en Zweedse titels. Een abonnement op Bookmate kost 10.99 euro per maand. Maar dat heb je er snel uit als je bedenkt wat een boek gemiddeld kost. Via T-Mobile krijg je de eerste 2 maanden gratis! Je zit nergens aan vast, het stopt automatisch.

Elly’s Choice

Elly’s Choice is geen app, maar een Nederlands eBook-abonnement waarbij je per maand 10 eBooks mag downloaden. Naast het basispakket van 5 toptitels maak je een keuze uit één van de 3 aanvullende pakketten met elk 5 eBooks: het pakket gericht op de mannelijke lezer, de vrouwelijke lezer of de literatuurliefhebber. Je leest dan boeken van o.a. Saskia Noort, Herman Koch, Nicci French en Simone van der Vlugt.

ellyschoice

Je leest de eBooks met je eigen reader, telefoon of tablet. Vaak staan hier al apps op waarmee je eBooks kunt lezen, bijvoorbeeld Play Books op Samsung of iBooks op je iPhone.
Het verschil met bijvoorbeeld Bookmate is dat de boeken die je downloadt ook echt van jou zijn en blijven. Ze verdwijnen dus niet als je je abonnement opzegt. Het is feitelijk een boekhandel waartoe je toegang krijgt via een abonnement.

Normaal kost Elly’s Choice €2,99 per maand. Maar heb je T-Mobile Extra? Probeer het dan één maand uit door met jouw punten een Elly’s Choice voucher te bestellen. Daarmee kun je de 10 eBooks van die maand downloaden. Na afloop stopt je abonnement automatisch, je zit dus nergens aan vast.

Blendle

In Blendle vind je alle Nederlandse kranten en tijdschriften: van de Volkskrant tot Elsevier en van De Telegraaf tot Vrij Nederland. Maar ook Grazia, Voetbal International, Story, Psychologie Magazine en meer dan 150 andere titels staan in het digitale schap.

blendle

Met één klik koop je alleen dat ene artikel, of gewoon de complete editie van een krant of tijdschrift.

Veel plezier met deze tips! Ik hoor graag welke je gebruikt hebt en wat je ervaring is. Of heb je een andere tip? Laat het weten in een reactie.

Deel dit artikel