T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

ecosim t-mobile
Overzicht Innovatie

We stappen over op de ecosim

11-03-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-03-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Goed nieuws! Neem je bij ons een abonnement en krijg je daarbij van ons een fysieke simkaart? Dan is dat vanaf nu altijd een ecosim. In dit blog lees je alles over deze duurzame simkaart.

Wat is ecosim?

Een ecosim is een duurzame simkaart. Hij is voor 100 procent gemaakt van gerecycled pvc. Dit is afkomstig uit oude koelkasten. Verder is hij precies hetzelfde als elke andere fysieke simkaart. Hij werkt hetzelfde, alleen het materiaal is gerecycled.

Daarom stappen we over op de duurzame simkaart

Elk jaar geven we een heleboel simkaarten uit. Vorig jaar zelfs anderhalf miljoen. Dat is heel wat plastic: 5.000 kilo om precies te zijn. Door over te stappen op de ecosim, voorkomen we voortaan de productie van zoveel nieuw plastic.

ecosim duurzame simkaart

De introductie van de ecosim draagt bij aan onze duurzame doelstellingen. Die presenteerden we vorig jaar als onderdeel van ons Connect to Change plan. We willen ons steentje bijdragen aan een klimaatvriendelijke samenleving. En onze CO2-voetafdruk verminderen. Daarom stappen we over op de duurzame simkaart. Omdat dit daaraan bijdraagt.

Inmiddels hebben we de eerste ecosimkaarten ontvangen. Eerst maken we onze voorraad huidige simkaarten op. Daarna starten we met het leveren van de ecosim. Wanneer precies? Waarschijnlijk ontvangen de eerste klanten binnen een paar weken de ecosim.

Wat verandert er voor jou?

Voor jou verandert er niets. Wanneer je bij ons een abonnement afsluit, krijg je van ons zoals altijd een simkaart. Dat is vanaf nu een ecosim. Die is precies hetzelfde als de simkaart die we voorheen toestuurden. Het enige verschil is dat hij voor 100% is gemaakt van gerecyclede materialen. Zelfs de verpakking waarin hij zit is dat!

Nóg duurzamer: de eSIM

Wist je dat je bij ons ook een eSIM kunt gebruiken? Dit is een digitale simkaart van ons die je downloadt naar je telefoon. Vorig jaar gaven we deze al 40 duizend keer uit. In dit blog lees je alles over de eSIM en welke telefoons eSIM hebben. Dat worden er steeds meer. Het grote voordeel van de eSIM? Je hoeft niet te wachten tot je simkaart wordt bezorgd. Zo kun je sneller je abonnement gebruiken en het is nog duurzamer ook. Het scheelt weer een pakketje dat fysiek verstuurd wordt.

‘Verantwoordelijk voor de mensen en wereld om ons heen’

Gero Niemeyer, Financieel Directeur van T-Mobile en ambassadeur van het T-Mobile Sustainability programma, is blij dat we zijn overgestapt op de ecosim. “We zijn een van de grootste telecomproviders van Nederland en vervullen een belangrijke rol in de samenleving”, zegt hij. “Dat maakt ons verantwoordelijk voor de mensen en de wereld om ons heen. Dit begint bij onze eigen bedrijfsvoering.”

Hij vervolgt: “Een belangrijk onderdeel is de keuze om circulair te werken waar mogelijk. Dat doen we onder andere door gebruik te maken van gerecyclede materialen in onze producten. De overstap naar de nieuwe ecosim is hier een mooi voorbeeld van. Ons aanbod wordt milieuvriendelijker en we proberen klanten te ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes. Onze dagelijkse keuzes worden steeds meer beïnvloed door duurzaamheidsoverwegingen.”

Daarom is het voor ons niet meer dan logisch om je voortaan de ecosim aan te bieden. Zo komt er minder nieuwe plastic in omloop. Zonder dat je er met je nieuwe abonnement iets van merkt.

Deel dit artikel