Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Jawel: Ook WhatsApp krijgt binnenkort ondersteuning voor animated GIF

08-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het kan al met zo goed als alle berichtenapps, maar ook WhatsApp komt eindelijk over de brug: je krijgt straks eindelijk de mogelijkheid om GIFs te versturen.

De mogelijkheid om automatisch GIFs af te spelen dook op in een beta-versie van WhatsApp, zo liet WABetaInfo weten via Twitter. Stuur je een link van een GIF door, dan hoef je niet meer te klikken: je ziet ‘m meteen in het berichtenscherm.

WhatsApp is nog niet zo ver dat je via de app kunt zoeken naar GIFs, zoals bij de officiële applicaties van Messenger en Twitter bijvoorbeeld al wel het geval is. Het is in ieder geval een stap in de goede richting dat je niet langer je browser hoeft te openen om de GIFs te bekijken, want dat maakt het een stuk makkelijker om ze te delen met je vrienden.

Opvallend genoeg lijkt WhatsApp nog niet helemaal af te willen stappen van statische afbeeldingen, want uit de changelog van de beta-app blijkt dat je de GIFs kunt downloaden als normale afbeelding. Of je ook de complete GIF op kunt slaan is nog niet duidelijk. WhatsApp heeft ook nog niet bekend gemaakt wanneer de features worden uitgerold voor het grote publiek.

Deel dit artikel