T-Mobile blog Founders blog
telefoon voor kinderen
Overzicht Mobiel

Eerste telefoon voor je kinderen? Handige tips!

18-10-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-10-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Krijgt één van je kinderen zijn of haar eerste mobiele telefoon? Dan is het goed om op een paar dingen te letten. Niet alleen qua telefoon, maar ook met het abonnement. In dit blog lees je alles wat je moet weten. Zo maak je de beste keuze voor je kind en jezelf.

Eerste mobiele telefoon voor je kinderen

Er is geen vaste leeftijd wanneer je kinderen klaar zijn voor zijn of haar eerste mobiele telefoon. Maar als-ie eraan toe is, zit je wel met de vraag welk telefoonabonnement voor je kind de juiste is. En welke telefoon. Je kunt altijd je oude telefoon doorgeven, maar ook een nieuwe en betaalbare telefoon is natuurlijk mogelijk. Er zijn genoeg goede keuzes die ook nog betaalbaar zijn:

telefoon voor kinderen 2022

Eerste smartphone voor je kind: je oude telefoon doorgeven

Ga je zelf de upgrade doorvoeren naar bijvoorbeeld de iPhone 14 Pro? Dan kun je je oude telefoon doorgeven. Zorg er wel voor dat je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen en hem als nieuwe telefoon instelt. Heb je een Apple telefoon? Zo zet je je iPhone naar de fabrieksinstellingen. Heb je een oude Samsung telefoon? Zo zet je je Samsung terug naar de fabrieksinstellingen.

iPhone 14 Pro

Jij een upgrade, je kinderen jouw oude telefoon!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Welk abonnement past bij de eerste mobiele telefoon voor je kind?

Naast een telefoon hebben je kinderen ook een abonnement nodig. Hoe vind je het juiste mobiele abonnement? Als jij een abonnement hebt bij T-Mobile, dan krijg je bij een nieuw abonnement op hetzelfde adres Klantvoordeel. Daarmee krijg je elke maand € 2,50 korting en 2 GB extra internet. Of je krijgt € 10 korting op onbeperkt GB en bellen. Dat geldt dan ook automatisch voor jouw huidige abonnement, dus het is een dubbele korting.

Daarnaast heeft T-Mobile PrePaid Kids. Dat is een ideale bundel voor je kinderen om verantwoord kennis te maken met het gebruik van de smartphone. Je hebt met PrePaid grip op de kosten en geen onverwacht hoge facturen. Voor € 7,50 krijg je onbeperkt internet met een snelheid van 128/128 kbps. Snel genoeg om te whatsappen.

Slim om te doen voor het abonnement van je kinderen

Je kunt op de eerste mobiele telefoon van je kinderen een paar dingen instellen. Zo hou je een oogje in het zeil zonder dat je over de schouder van je zoon of dochter hoeft mee te kijken.

Family Link voor een Android telefoon

Wordt de eerste mobiele telefoon voor je kinderen een Android telefoon? Met Family Link koppel je het account van je kind aan jouw account. Zo kun je activiteiten van je kind inzien. Wordt een bepaalde game buitensporig veel gespeeld? Dan kun je daar een gesprek over voeren.

Als je het wil, mag je kind alleen met jouw toestemming nieuwe apps downloaden. Verder kun je vanuit de app schermtijd beheren. Wordt de telefoon te veel gebruikt? Via Family Link stel je gemakkelijk tijdslimieten in. Ook kun je de telefoon vergrendelen. Zo wordt er niet in de nacht naar vriendjes geappt. Neemt je kind de telefoon mee? Als ouder kun je dan zien waar hij of zij zich bevindt.

App image
Google Family Link
Rating starRating starRating starRating starRating star

Stay in the loop as your child explores on their compatible devices.

Download deze app hier

Delen met gezin voor een iPhone

Krijgen je kinderen een nieuwe of je oude iPhone? Door ‘Delen met gezin’ in te schakelen kan hij of zij bestaande abonnementen, apps, boeken, films, muziek en meer gebruiken. Ook geef je op afstand toestemming voor schermtijd en het downloaden van apps. Of je geeft ze via Apple Cash een bepaald budget om aankopen te doen. ‘Delen met gezin’ is geen app, zoals bij een Android telefoon. Je moet ‘Delen met gezin’ via je instellingen activeren. Dit doe je zo:

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Tik bovenaan op je naam.
  • Selecteer ‘Delen met gezin’.
  • Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep aan te maken.

Heb je dit gedaan? Dan kun je vervolgens gezinsleden toevoegen op de volgende manier:

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Tik op ‘Gezin’.
  • Selecteer ‘Voeg lid toe’.
  • Heeft je kind nog geen Apple ID? Kies dan ‘Maak kinderaccount aan’.
  • Heeft je kind wel een Apple ID? Selecteer dan ‘Nodig anderen uit’.
  • Volg de instructies om ouderlijk toezicht en andere functies in te stellen.

Verbruik in de gaten houden

Met Family Link en Delen met gezin kun je een oogje in het zeil houden als je kind zijn eerste mobiele telefoon gaat gebruiken. Het is ook slim je kind kennis te laten maken met de app van zijn of haar provider. Daarmee houdt je zoon of dochter makkelijk zelf het verbruik in de gaten. Dit kan makkelijk met bijvoorbeeld de My T-Mobile app.

App image
T-Mobile Nederland
Rating starRating starRating starRating starRating star

Altijd direct inzicht in je verbruik, tegoed, facturen en je abonnement.

Download deze app hier
Deel dit artikel