Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Eindeloos streamen op Pinkpop

13-06-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-06-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is vrijdagavond en ik zit thuis op de bank, wat te zappen. Niks op tv. Dan nog maar een rondje twitter. En daar zie ik deze tweet:

Ik weet dat NPO maar 2 nummers mag uitzenden van de Muse-show, dus ik weet niet hoe snel ik de Periscope-stream van Suzanne moet opstarten. Vervolgens waan ik mezelf via mijn iPhone op het overvolle veld in Landgraaf. Staat in het begin de teller van de kijkers nog op amper 100, al na een paar nummers sta ik digitaal mee te zingen met 500 andere fans. Ik geniet en spring op de retevette uitvoeringen van o.a. New Born en Plug In Baby en geef T-Mobile klant Suzanne hartjes door druk op mijn scherm te tikken. Maar na elk nummer stijgt de spanning een beetje: halen haar databundel en batterij het eind van deze show?

Suzanne for President

Gelukkig wel. In totaal hebben ruim 4000 Muse-fans genoten van de stream van @Suzanneunck. Een uur lang (!) heeft ze ons live laten meemaken wat zij meemaakte, Suzanne wilde dit nu eenmaal niet voor zichzelf houden. Gekscherend chatten we met elkaar “Wie haalt een biertje voor Suzanne?” en “Suzanne for president”. En op Twitter praat ik met mijn collega Frank, die net zo euforisch is over de combinatie T-Mobile, Periscope en Muse.

Lege batterij

De volgende ochtend word ik wakker en heb ik heimwee naar vorig jaar, toen ik mijn ogen open deed in een tentje op een Pinkpop-camping. Ik wil weer naar het veld om nieuwe acts te zien, maar ik zit helaas gewoon thuis. Frank en ik maken ons zorgen: die batterij van Suzanne zal de rode cijfers wel naderen, en dus gooi ik in onze besloten Facebook-groep een balletje op bij collega’s. “Kunnen we @suzanneunck aan een accu helpen, zodat ze nog meer kan streamen voor muziekfans?”. Wat volgt is een staaltje teamwork op een zaterdagochtend waar elk ander bedrijf alleen maar van kan dromen:

Al die collega’s die met hun enorme enthousiasme en ideeën er op gebrand zijn Suzanne dit weekend te kunnen laten Periscopen.

Collega Anne-Marie maakt zich zorgen om de databundel en zorgt met Jacob dat Suzanne dit weekend genoeg kan blijven streamen.

Collega Nicolette brengt me in contact met regiomanager Elian, die shopmedewerker Jeffrey erop uit stuurt om Suzanne van een powerbank te voorzien. En als ik Jeffrey spreek, zegt hij enthousiast: ik kan ook een T-Mobileshirtje meenemen voor haar!

Collega Frank die het telefoonnummer van Suzanne heeft gevraagd en me dit meteen stuurt.

In actie voor Suzanne

Ik bel Suzanne om te zeggen dat Jeffrey onderweg is om haar te voorzien van extra juice en vraag meteen of ze vaker Periscopet: “Nee, haha! Ik zette Periscope voor het eerst aan eerder die dag, bij de band Above & Beyond. Daarmee had ik al 40 kijkers. Toen ik hoorde dat NPO maar twee nummers van Muse op tv ging uitzenden, leek mij het een goed idee om de app weer aan te zetten. Ik hou echt van social media, ineens keken er 500 mensen live mee! Mijn batterij ging wel hard, daarom moest ik midden in het optreden mijn powerbank even inpluggen en was er eventjes geen beeld. Toen werden de kijkers meteen ongeduldig, haha.”. Ik vraag welke acts ze na dit succes nog meer gaat streamen. “Ik hoop natuurlijk op de Foo Fighters als ze komen. En ik ga kijken welke andere bands ook tv-uitzendrestricties hebben. Als die op mijn lijstje staan, zal ik dat ook gewoon lekker streamen.” Lukt dat dan een beetje met het bereik, vraag ik haar. “Ja, ik sta midden op het veld heb gewoon vol 4G, echt super!”

Intussen probeert Jeffrey zijn autootje door het overvolle Limburgse dorp te krijgen. Camping C is net die ene camping die lastig te bereiken is. Om 12:15 is het dan zover. Na een bui over het festivalterrein komt T-Mobile’s Jeffrey aan met een volle accu voor Suzanne, èn een droog shirtje. Roze natuurlijk, onze gemeenschappelijke deler voor vandaag! En om zeker te weten dat ze alles kan delen wat ze wil, hebben we ook haar databundel wat verruimd. Periscopen to the max!

image2

Suzanne is blij verrast door de actie die we voor haar hebben opgezet. Het is te gek om leuke, sociale klanten op deze manier te kunnen verrassen. Life is immers for sharing.

Vanuit mijn eigen bank zie ik de volgende tweets en streams van Suzanne voorbij komen en ik geniet. Zo ben ik ook vandaag toch een beetje op dat Pinkpop-terrein.

Deel dit artikel