Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Elon Musk wil dat mensen Mars gaan koloniseren

28-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De plannen voor een transportsysteem op aarde zijn niet ambitieus genoeg voor ondernemer Elon Musk van Tesla. Gisteren presenteerde hij zijn plannen om met SpaceX, zijn commerciële ruimtevaartbedrijf, een reisje buiten onze planeet mogelijk te maken. Hij wil mensen naar Mars sturen!

In 2022 moeten de eerste vluchten met passagiers al plaatsvinden. Het uiteindelijke doel: van mensen een ras maken dat op meerdere planeten leeft. Want, zo redeneert Musk, in het verleden is al gebleken dat het waarschijnlijk is dat de aarde het risico loopt om niet altijd meer even leefbaar te zijn.

De eerste mensen die over zes jaar naar Mars vertrekken, zullen daar waarschijnlijk binnen enkele jaren sterven. De eerste mensen moeten zich dus geroepen voelen om zich op te offeren voor een groter doel. Sowieso kan SpaceX een terugreis niet garanderen. Ga dus maar uit van een enkele reis en een vroege dood.

Uiteindelijk moet een vlucht naar Mars binnen een maand voltooid kunnen zijn. Musk heeft gezegd minstens 1 miljoen mensen naar de rode planeet te willen sturen. Om dat te doen, gebruikt hij raketten die in staat zijn om meerdere vluchten te maken.

Over enkele jaren moet het avontuur dus echt gaan beginnen. Het bedrijf wil dan beginnen met het bouwen van een menselijke kolonie op een andere planeet. Als dat lukt, zal het waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaan als de grootste prestatie die de mens ooit geleverd heeft.

Deel dit artikel