De Eredivisie komt met een competitie speciaal voor FIFA-spelers: de E-Divisie. Namens alle achttien eredivisieclubs gaat een eSporter aan deze competitie deelnemen. De winnende gamer gaat Nederland zelfs vertegenwoordigen op Europees niveau en mogelijk zelfs ook op een wereldkampioenschap.

De E-Divisie begint op 6 februari en bestaat uit 17 speelrondes. Hoe dat er allemaal precies uit gaat zien, heeft de Eredivisie nog niet bekendgemaakt. De organisatie komt op 1 februari met meer informatie. Wel is duidelijk dat elke club één vertegenwoordiger naar het toernooi stuurt. De E-Divisie zal te volgen zijn via YouTube, streamingsdienst Twitch en FOX Sports.

Clubs op zoek naar eSporters

De afgelopen maanden zijn veel professionele voetbalclubs op zoek gegaan naar een eSporter die de club kan vertegenwoordigen. In augustus maakte PSV als eerste bekend een FIFA-speler te willen vinden. Niet veel later ging Ajax er alsnog met de primeur vandoor, door Koen Weijland onder contract te stellen. Inmiddels hebben alle clubs stappen ondernomen om een eSporter te zoeken.

Wie er allemaal voor de achttien clubs gaan uitkomen, is nog niet bekend. Een overzicht van namen die al wel naar buiten zijn gebracht, is te vinden bij techwebsite Numrush.

Beeld: Shutterstock